Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí na švestkách

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 654 kJ /
873 kcal
Bílkoviny3,03 g
Tuky50,05 g
Vláknina10,20 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 22 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy79,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mäso z chrbta narežeme až po kosť. Krok 2: Zmiešame med, šťavu a olej a mäso dobre potrieme aj do zárezov. Necháme v chlade marinovať aspoň 12 hodín. Potom mäso osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a upečieme domäkka. Ak treba, podlievame, aby sme mali dostatok výpeku na omáčku. Krok 3: Potom mäso vyberieme a udržiavame v teple. Krok 4: Výpek z mäsa prelejeme do panvice, vložíme maslo, narezanú cibuľu a orestujeme ju. Pridáme slivky, posypeme cukrom, pridáme škoricu a klinčeky a opekáme asi 3 minúty. Krok 5: Podlejeme vínom, v ktorom rozmiešame solamyl a ešte niekoľko minút necháme variť, kým omáčka nezhustne. Krok 6: Podávame s ryžou.

Zveřejněno 18. 2. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí na švestkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kLZJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí na švestkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kLZJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Ja osobne neznášam kombináciu mäsa a ovocia...ľudia to však milujú, to znamená, že problém bude vo mne, nie v recepte...:-))

dixinka: Prečítajte si prvú vetu svojho komentáru. Ak napíšem, že "No nevím,jestli ten recept bude tak dobrý", Tak je to skoro to isté ako že je zlý, len krajšie napísané. Ak je vám z jahňaciny zle, tak tie recepty prehliadajte a je to. ;-)

tejaja:já jsem nemínila nic o tom,že by váš recept byl špatný,já jen ,že bych asi nemohla,ale kdyby mě někdo známý pozval na malinkou ochutnávku,tak to bych mohla a určitě bych si dala i malou porci.Ale sama bych to nevařila(jen pro velkou rodinu).JO A JEHNĚČÍ MASO MAJÍ V MP KRÁSNO UŽ ASI 10 DNÍ A V GLOBUSU TAKY.

spagetka: chybíííí...ďakujem, vypadlo mi to. Tá troška cukru je tam kvôli chuti, skaramelizuje to, ale kľudne to môžeš vynechať. ;-)
mika59, Jana Remková : Ďakujem.:-8

dixinka: každý máme iný názor...ja nemám rada varenú mrkvu, nezjem ju, ale nedovolila by som si tvrdiť, že recept, kde sa nachádza, nie je dobrý, lebo ja varenú mrkvu nejem.:-D
Jahňacie mäso je jedno z najzdravších mias, určite podstatne zdravšie ako bravčové, ale je to vec každého, čo je, nie? ;-)

Tohle je přesně kombinace dle našeho chlupatého jazýčku, ovoce + maso moc rádi. Podle chuti bych tam možnáá přidala kapku chilli nebo tabasca, ale to skutečně až při konkrétním ochutnávání. No jo, jen to jehněčí nevím, kdy mi, Teri, pošleš ;-):-D Cukr bych s dovolením vynechala, jo, ale skořice, hřebíčky, med - to se mi líbí
:-p:-p:yes::yes:

Jé nechybí ti cukr v Surovinách?;-)

No nevím,jestli ten recept bude tak dobrý,já jehněčí nemám moc ráda a ty švestky do toho,asi bych nemohla.Minulý rok jsme koupili jehněčí rolku v Globusu a to maso se mi zdálo sladké,takže mi z toho bylo akorát špatně.

Jana Remkova: Souhlasím, ale recept pěkný.:yes:

A máme tady opět jehněčí, které si nemůžeme udělat, protože u nás nikde není. No, Šlak by mne trefil, tohle by nám moc chutnalo s těma švestkama:-p

Tématické fráze:
skopove na svestkach, jehněčí maso na švestkách, jehneci na švestek, jehneci se švestkami, jehněčé maso globus, jehněčí na šveskách recepty, globus jehněčí maso, jehněčí kýta na svestkach, jehněčí s černou omáčka, jehněčí na švetkách, jehněčína švestkách, jehneci na svestkech

Suroviny:
máslo, cibule, švestky, skořice celá, koření hřebíček, cukr, sůl, koření černé mleté, solamyl, víno bílé, olej, med, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu