Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Přírodní vepřové na hříbkové směsi v pomalém hrnci

Hodnocení receptu je 4,5 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 240 min

240 min (240 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 523 kJ /
1 081 kcal
Bílkoviny167,62 g
Tuky36,75 g
Vláknina18,18 g
Cholesterol 525 mg
Sodík 761 mg
Sůl1,71 g
Sacharidy10,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na dno keramické nádoby pomalého hrnce dáme mražené a sušené hříbky, prolisovaný česnek, drcený kmín a rozdrobenou bujónovou kostku. Krok 2: Maso nakrájíme na velké kostky, opepříme, prudce je osmažíme ze všech stran v pánvi s rozehřátým máslem a poté je přendáme do kameninové nádoby pomalého hrnce. Krok 3: Výpek v pánvi vypláchneme 200 ml vody, přidáme k masu a hrnec přiklopíme poklicí. Krok 4: Hrnec nastavíme na II. stupeň a necháme pracovat 4 hodiny. Krok 5: Na přílohu se hodí těstoviny nebo rýže.

Zveřejněno 19. 2. 2016

Poznámka autorky Anna Kocikova

Kdo má rád "hustější" šťávu, může v troše vody rozmíchat 1 zarovnanou lžíci hladké mouky, po 3,5 hodinách přidat do hrnce a nechat pomalit ještě 30 minut.

Do podobných přidávám pomalení od Colomba65 :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní vepřové na hříbkové směsi v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JxyK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní vepřové na hříbkové směsi v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JxyK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Wikki: Děkuji za komentář který mě moc potěšil:-8:-K

Moc nám chutnalo. :yes:

Mohla bych se zeptat na jakou velikost hrnce jsou recepty většinou psány? Ja mám 5,7 L takzě musím přepočítávat.

Michaela: Nevím,jaký obsah hrnce mají ostatní kuchaři,kteří zde přidávají receptry,ale já používám 3,5l,které stačí na 4 porce. Ale děkuji za velice aktuální otázku,příště budu udávat i velikost hrnce:-K

Všem velice děkuji za milé komentáře,jsem ráda,že se Vám jídlo líbí:-KTaké děkuji za hodnocení:-)
Pomaláč(jak říká Simuš-frajera)mám od Topreceptů,tak se musím snažit:-8

No MŇAM!:-p:-p:yes:
Drahuško, tak už taky pomalíš??:-):-K

No vida, další příznivec loudání ;-):-p:yes:

Velká krása, navíc i v jednoduchosti ;-):-K

Aničko vidím,že u tebe frajer nezahálí;-):yes::yes:pěkný receptík:-pjá věděla,že se do něj zamiluješ;-):yes:+

Tajemství pomalého hrnce u Aničky odhaleno:-)):yes:
Vidím, že jsi s ním velká kamarádka a umíš s ním moc dobře spolupracovat:yes:

Tématické fráze:
vepřové maso v pomalém hrnci, veprove na houbach v pomalem hrnci, pomalý hrnec recepty, vepřové v pomalém hrnci, hribkova omáčka s vepřovým masem, recepty v pomalém hrnci, veprove platky v pomalem hrnci, recepty na pomalý hrnec, vepřove plecko s houbami pomalém v pomalém hrnci, vepřová plec na houbách v pomalém hrnci, vepřové na hribkove omacce, vepřové maso s hříbková omáčka, vepřové plecko na houbách v pomalém hrnci, mraženého maso v pomalém v pomalém hrnci, pomalý hrnec mražené vepřové maso, přírodní na zelenině v pomalém v pomalém hrnci, vepřová maso v pomalém hrnci, recept pomalý hrnec, veprove maso na houbach v pomalem hrnci, vepřové na houbách pomaly hrnec

Suroviny:
plec vepřová, houba hřib, hříbky sušené, voda, máslo, bujón zeleninový, kmín drcený, sůl

Přidat fotografie receptu