Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní stehna na červeném víně

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 044 kJ /
250 kcal
Bílkoviny1,48 g
Tuky0,12 g
Vláknina3,46 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy28,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na dno pekáčku dáme snítky rozmarýnu a celé stroužky česneku. Krok 2: Maso osolíme, vložíme do pekáče na rozmarýn a dáme péci do rozehřáté trouby dozlatova a doměkka. Krok 3: V kastrůlku rozmícháme víno s marmeládou, přidáme lžičku koření pěti vůní a za stálého míchání přivedeme k varu. Pak necháme na mírném ohni 5 minut probublávat, až víno lehce zhoustne. Krok 4: Z měkkých stehýnek slijeme všechen tuk a maso přelijeme připraveným vinným rozvarem. Pekáček vrátíme ještě na 15 minut do trouby, v polovině času stehna ještě jednou přelijeme, až pěkně zkaramelizují. Krok 5: Podáváme s opečeným bramborem.

Zveřejněno 20. 2. 2016

Poznámka autorky Angel 666

Zdroj: Drůbež, edice Apetitu, upraveno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní stehna na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MAwm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní stehna na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MAwm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Vypadá to moc dobře. Já když peču kachní čtvrtky tak je vždy ke konci podlévám červeným vínem abych zmírnila tu mastnotu.

Vařila jsem jako narozeninový oběd a zadání bylo " kachna s nečím jiným než se zelím" .Stehen bylo 8, když jsem tam cpala osmou lžíci rybízové marmelády, trochu jsem zakolísala ve své víře, ale výsledek byl bombastický, přestalo mi být líto té frankovky, co na to padla. Fakt žrádlo, doporučuju. / a jak se slije to sádlo, není to až tak težké..../Měli jsme k tomu šťouchané brambory./:yes::yes::yes:

Vypadá :yes:chutně

Děkuji všem ;-):-K:-K

Krása :yes::yes:

luxusní fotka, jako z kuchařky

Jídlo vypadá báječně,mňam:-K:-p:yes:

to vypadá náramně:-):yes:

Podobně dělávám i kuřecí nebo krůtí :-p:yes:

Tématické fráze:
kachna na cervenem vine, kachní stehna recepty, kachní stehna, kachní stehna recept, pecena kachna na červeném víně, kachni prsa na cervenem vine, kuřecí stehna na červeném víně, recept na kachní stehna, kachní čtvrtky recept, kachna na vine, kachní stehna na zelenine, kachni prsa na vine, kruti stehno na cervenem vine, pečené kachní stehno na červeném víně, kachni stehno recept, kachni ctvrtky na červeném víně, kachna na víně, kachni prsa na vině s červeným zelim, kachna recept, kchna na červeném víně

Suroviny:
stehno kachní, rozmarýn, česnek, sůl, koření pěti vůní, víno červené suché, marmeláda rybízová

Přidat fotografie receptu