Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Duháčkovy vanilkové sušenky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Mama v kuchyni Mama v kuchyni

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 40 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 053 kJ /
2 164 kcal
Bílkoviny33,67 g
Tuky88,33 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 268 mg
Sodík 52 mg
Sůl0,09 g
Sacharidy304,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozpusťte máslo, přidejte k němu mléko a moučkový cukr a vyšlehejte do pěny. Poté přimíchejte zrníčka z vanilkového lusku, mouku a kypřící prášek, a vypracujte těsto podobné například lineckému. Pokud to bude potřeba, přidejte ještě další mouku. Nechte vychladit. Krok 2: Pokud budete chtít těsto barvit, rozdělte na části podle vybraného počtu barev a obarvěte potravinářským barvivem. Můžete vyzkoušet i některé přírodní metody (např. červená řepa apod. - neměla jsem na tyto pokusy doma bohužel žádné suroviny). Opět nechte vychladit. Krok 3: Duhování je poněkud složitější nebo jsem možná jen nepřišla na tu správnou metodu :-) Z těsta jsem vždy uválela váleček od každé barvy, rukama co nejvíce přitlačila k sobě a opatrně rozválela na plát silný cca 0,5 cm. Pokud vám bude držet těsto pohromadě alespoň natolik, abyste z něj dokázali vykrajovat, bude to fungovat. Drobné odchylky řešit nemusíte, těsto se v troubě ještě trošku speče a sušenky by se vám rozpadnout neměly. Krok 4: Z těsta jsem vykrajovala sklenicí kolečka, která jsem vždy rozkrojila napůl a ozdobila očičkem z Lentilek. Pokud budete chtít jít do detailu a použít cukrářská očka, která jsou na úvodní fotografii, nepečte je, roztekly by se (fakt jsem si to na celém jednom plechu vyzkoušela :-)). Přilepte je cukrářským lepidlem (v podstatě tekutý cukr) až na hotové sušenky. Krok 5: Pekla jsem v horkovzdušné troubě na 180°C přesně osm minut. Dobu pečení uzpůsobte zkušenostem s vaší vlastní troubou, ale snažte se sušenky nepřepéct - byly by tvrdé a ztratily by barvu. Krok 6: Typově tyto sušenky i přesto patří mezi tvrdší, čili doporučuji je podávat spíše starším dětem. Uložte je do krabice s kouskem jablka. Za pár dnů se uleží a změknou.

Zveřejněno 21. 2. 2016

Poznámka autorky Mama v kuchyni

Tento a všechny další mé recepty najdete na http://www.facebook.com/mamavkuchyni

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Duháčkovy vanilkové sušenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NBO2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Duháčkovy vanilkové sušenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NBO2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

To duhování vypadá moc pěkně <3

wau to je neuvěřitelný vypadá to velmi pěkně určitě to skusím:-D

Tématické fráze:
vanilkové susenky, vykrajovane sušenky recept, recept na vanilkové sušenky vykrajování, recept na vykrajované sušenky, vanilkove susenky pro děti recept, vanilkové vykrajované sušenky, vanilkové sušenky recept

Suroviny:
cukr moučkový, mouka polohrubá, máslo, mléko plnotučné, lusk vanilkový, kypřící prášek, potravinářské barvivo

Přidat fotografie receptu