Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červená řepa místo zelí a vepřové

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Drahos z kamene Drahos z kamene

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie430 kJ /
103 kcal
Bílkoviny2,94 g
Tuky0,50 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 17 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy18,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řepu připravíme tak, že v hrnci rozehřejeme olej a cibuli pomalu restujeme dozlatova. Pak přidáme sterilovanou řepu i s nálevem. Dusíme pod pokličkou doměkka. Krok 2: Přidáme kmín, dochutíme podle vlastní chuti - sůl, kmín ocet. Zahustíme hladkou moukou bez vody, zaprášíme a zamícháme. Krok 3: Vepřové maso nakrájíme na plátky. Na rozehřátý hrnec nalijeme olej orestujeme cibuli a dáme zatáhnout maso. Posypeme paprikou a podlijeme vývarem, dusíme do měkka, přidáme česnek, nakonec zahustíme moukou a vodou. Krok 4: 20 minut povaříme, aby se ztratila moučná chuť.

Zveřejněno 24. 2. 2016

Poznámka autora Drahos z kamene

Vepřové můžete i upéct v troubě na cibuli a česneku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červená řepa místo zelí a vepřové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nkg5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červená řepa místo zelí a vepřové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nkg5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

No, dělávám kedlubnové zelí, dýňové zelí ale zelí z řepy jsem ještě nevařil:-)
Řepa:
"Zahustíme hladkou moukou bez vody, zaprášíme a zamícháme"
Obyčejně se píše: Zaprášíme moukou, zamícháme a povaříme.
Já zelí zapráším, přiklopím poklicí a teprve až mouka zvlhne, tak zamíchám a nechám zadeklované povařit za občasného zamíchání.
*****
Maso:
" 20 minut povaříme, aby se ztratila moučná chuť"
Jj, takhle se to píše všude možně;-)
Já vařím jenom 10 minut a stačí to:yes:

Tez "zeli" bych doporucila, po zapraseni moukou a zamichani, dobre provarit.....

MajaV:DÍK za hodnocení.... jsem stejného názoru :-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K

Zajímavý recept:yes:
Když se vezme řepa kupovaná, tak ta je tvrdá dost, klidně bych ji ještě podusila. A napadá mě, že červené zelí ke kachně dělá dost lidí tak, že dusí zelí ze sklenice a to je taky už sterilizované.

Děkuji za zajímavé názory at vás síla provází:-D;-)

Možná bys měl na konci receptu dopsat, že po zahuštění šťávy masa je třeba mouku 20 minut provařit, aby se ztratila moučná chuť;-)

Dělala jsem zelí ze syrové řepy,bylo moc dobré,myslím že zavařenou je lepší sníst tak jak je ;-)

Souhlas s Terezkou, vždyť dusit steril. řepu, tak je z toho kaše... a navíc se zbaví už úplně všech zbylých minerálů a vitamínů, navíc chuťově nic moc. Čerstvá je určitě lepší:yes::yes:

Na takúto úpravu by som použila surovú cviklu a dusila ju veľmi kratúčko. Niekoľko minút, 3 - 4. Sterilizovaná cvikla je mäkká, ešte ju dusiť domäkka?

Tématické fráze:
červená řepa jako zelí, zelí z červené řepy, zelí z červené řepy recept, červená řepa recepty, červená řepa a vepřové, řepné zelí, zelí s červené řepy, recept na steril.červené zelím, co místo zelí, kachna s červenou řepou recepty, vepřový vývar s červenou řepou, recepty červená řepa a vepřové maso, cervena repa steril, veprove maso a cervena repa, červená řepa se zelim sterilizovaná, jako zeli zrepy, recepty z červené řepy a kyselého zelí, mleté vepřové s červenou červenou řepou, červené zelí sterilizované, kachna s repou misto zeli

Suroviny:
řepa červená sterilovaná, cibule, mouka hladká, ocet, kmín celý, maso vepřové, paprika sušená sladká, pepř, sůl, voda, vývar, olej

Přidat fotografie receptu