Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra s teplým bramborovým salátem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

terezicka1 terezicka1

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 545 kJ /
2 042 kcal
Bílkoviny109,36 g
Tuky79,84 g
Vláknina40,40 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 2,00 g
Sůl5,90 g
Sacharidy203,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve játra očistíme a popřípadě odblaníme. Krok 2: Nakrájíme na kusy a vložíme do misky. K masu přidáme protlak, pepř, medvědí česnek, semínka chilli, gril.koření, sojovku, worcester a promícháme. Necháme odležet aspoň hodinku. Krok 3: Brambory pokrájené na kostky zvlášť uvaříme a po vychladnutí je jen třeba nožem posekáme na menší kusy. Krok 4: Do menšího kastrůlku dáme pár kapek oleje a lžíci másla. Na něm postupně orestujeme cibuli, slaninu, pak žampiony, nakrájený pórek a vše osolíme a opepříme. Podlijeme asi deci vody a pod pokličkou chvilku dusíme, dokud se voda nevypaří. Krok 5: Mezitím už rozpalujeme trochu oleje na pánvi, kde budeme připravovat játra. Odleželá játra na pánvi restujeme aspoň 4 minuty z každé strany, záleží jak jste nakrájeli široká. Nakonec je osolíme. Krok 6: Zeleninovou směs smícháme s brambory a nandáme na talíř. Položíme na ni játra a vše ještě opepříme.

Zveřejněno 25. 2. 2016

Poznámka autorky terezicka1

Další mé recepty najdete zde:http://vareniapeceni.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra s teplým bramborovým salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JxNg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra s teplým bramborovým salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JxNg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
vepřová jatra, vepřová játra na porku, vepřová játra recepty

Suroviny:
játra vepřová, brambory, žampióny, pórek, cibule, česnek mědvědí, sůl, pepř, slanina, omáčka worcesterová, omáčka sojová, protlak, koření grilovací, chilli

Přidat fotografie receptu