Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opékaná polenta s medvědím česnekem

Polenta je kukuřičná krupice, ze které se vaří přílohová kaše. Vychladlou ztuhlou polentu můžete také nakrájet a osmažit. Pro vylepšení chuti do ní můžete přidat medvědí česnek a podávat nejen jako chuťovku, ale také skvěle nahradí teplou večeři.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 274 kJ /
782 kcal
Bílkoviny11,20 g
Tuky8,00 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy164,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Listy medvedieho cesnaku umyjeme, necháme dobre okvapkať, vysušíme na papierovej utierke a prekrájame. Krok 2: Vodu osolíme, zavaríme kukuričnú krupicu - za neustáleho miešania uvaríme hustú kašu. Varíme cca 25 minút, aby nebola tvrdá. Po vypnutí vmiešame medvedí cesnak. Krok 3: Veľký plech vystelieme papierom na pečenie, vylejeme kašu a rozotrieme na hrúbku asi 1 cm. Necháme v chlade stuhnúť. Krok 4: Po stuhnutí vykrajujeme okrúhle tvary, alebo pokrájame nožom na ľubovoľné tvary. Opekáme z oboch strán na oleji.

TIP: Polentu lze připravit různými způsoby, aneb další oblíbené recepty

Zveřejněno 28. 2. 2016

Poznámka autora magdalenka

Je určite možné použiť aj instantnú polentu, ja ju však nepoužívam.

Podávame ako prílohu, alebo aj ako hlavné jedlo so zeleninovým šalátom.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opékaná polenta s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ro9p

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opékaná polenta s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ro9p

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:-p:yes::yes:

Sme v teplej oblasti, tak už medvedí cesnak vyliezol...využívam ho rada pri varení.

;-( U nás ještě ani špička lístečku, tady ještě místy leží sníh.

Ježíši, už je zas sezona:-D - jste holt na jihu:yes::-),

už vyrazil konečne...;-)

... a už je tady zase medvěd;-):-):yes:+

Tématické fráze:
polenta recepty, medvědí česnek recepty, recepty z polenty, polenta recept, recepty s medvědím česnekem, recepty na medvědí cesnek, polenta-recepty

Suroviny:
krupice kukuřičná, voda, sůl, česnek mědvědí, olej

Přidat fotografie receptu