Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře Tandoori v římském hrnci

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie829 kJ /
198 kcal
Bílkoviny5,42 g
Tuky2,99 g
Vláknina10,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 138 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy33,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílý jogurt smícháme s nastrouhaným nebo prolisovaným česnekem, zázvorem, koriandrem, kmínem, kardamomem, paprikou, chilli, worchesterovou omáčkou, solí a polovinou množství citrónové šťávy. Vše rozetřeme nebo rozmixujeme na hladkou pastu. Krok 2: Maso naložíme do vzniklé marinády a uložíme do ledničky minimálně na 6 hodin, nejlépe přes noc. Krok 3: Římský hrnec připravíme podle návodu, na dno dáme trochu vývaru nebo vody, přidáme maso, přiklopíme víkem a vložíme do studené trouby, kterou zapneme na 200°C. Pečeme bez podlévání asi 2 hodiny. Hotové porce masa pokapeme zbylou citrónovou šťávou.

Zveřejněno 26. 4. 2009

Poznámka autorky Eliza

Maso můžeme pochopitelně péct i v obyčejném pekáči nebo grilovat. Ovšem pečené v římském hrnci je báječně měkoučké a šťavnaté.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře Tandoori v římském hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wjZR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře Tandoori v římském hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wjZR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

jarda Kadic: Eliza sem přece chodí ;-)tak proč ta skepse :-)

arrefeena: Ten recept je tady 4 ROKY, vážně myslíš,že ti někdo odpoví:-?

2 lžičky kardamomu? tolik? a kterého, hnedého zeleného nebo bíého?

Eliz, díky za zpětnou vazbu, líbí se mi ten nápad s bramborem a petrželkou.:-)):yes: Určitě vyzkouším.;-)

Jendo, stran přílohy...:-D vidličkou mačkané brambory s petrželkou rukama uhnětené do tvaru válečku...toť celé kouzlo ;-).
A ta Tvoje pochvala, ta mě moc těší, děkuju.

Eliz, líbí se mi tvůj "rukopis".;-) Přemýšlím o chuti po spojení všech koření v jogurtové marinádě.:-S Určitě bude skvělá.:yes:
Nebuď taková partyzánka:-O a prozraď, co je to za zajímavou přílohu.;-) To přece není brambor obalený zeleným.:-?:-?
A díky skvělým fotkám dostává recept zcela jiný rozměr.:yes::yes:
Posílám bodík.:-!:-)):yes::yes::yes:

Další fajn receptík, láká k vyzkoušení:-p:yes:

Robievam tiež, netušiac, že je to Tandoori...v trúbe.:-O

To dělávám - tedy v kastrolku, nemám římský hrnec, ale nic to nemění na tom, že je to dobré. Jinak se prodává tato směs koření, ale je lepší si ji namíchat podle svého. ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
kuře v římském hrnci, kuře tandori, kuře pečené v římském hrnci, kuře tandori recept, kuře tandoori masala recepty, rimskyhrnec, římský hrnec recepty, tandoori hrnec, pečené kuře v římském hrnci, kuře v hrnci, římský pekáč, římský hrnec kuře, kuře římský hrnec, tandori kure, hrnec tandoori, pečeme v římském hrnci, pečené kuře v římském pekáči, římský pekáč recepty, kuře tandori masala, rimskyhrnec.cz

Suroviny:
stehno kuřecí, jogurt bílý, česnek, paprika sušená sladká, zázvor mletý, koriandr sušený, římský kmín mletý, kardamom, chilli, omáčka worcesterová, šťáva citronová, sůl

Přidat fotografie receptu