Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatová salsa

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vylizanytalir vylizanytalir

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Porce: 1 miska

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie645 kJ /
154 kcal
Bílkoviny4,27 g
Tuky0,92 g
Vláknina8,82 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 32 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy28,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z rajčat vykrojíme „bubáky“ a nasekáme je na drobné kostičky. Krok 2: Cibuli jemně nasekáme, stejně tak chilli papričku (semínka z ní vyndáme následujícím způsobem: papričku podélně rozkrojíme, vezmeme čajovou lžičku, a celý pás semínek lžičkou seškrábneme). Krok 3: Vše smícháme dohromady, přidáme nasekanou petržel, citron a sůl podle chuti. Zamícháme a můžeme podávat.

Zveřejněno 29. 2. 2016

Poznámka autorky vylizanytalir

Mé recepty najdete na mém blogu http://vylizanytalir.cz :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová salsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OD8r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová salsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OD8r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

vylizanytalir: Ještě k tomu receptu. Já totiž Mexiko miluju z vlastní zkušenosti, strávil jsem tam 4 měsíce v 1968, žil jsem v San Diegu 7 let a pak v Idahu dalších 22, do Mexika jsme jezdili každoročně na dovolenou, takže si troufnu tvrdit, že sice expert nejsem (kdo je?), ale mexickou kuchyni dost znám. Petrželka je náhrada za koriandr pro ty co ho nemusí či nesnáší a asi k nim patřila i maminka spolubydlící. Ostatně ještě nedávno byl koriandr na českém trhu neznámý právě tak jako limetky. Ty mají také tak specifickou chuť, v Mexiku je používají do polévek tak jako my maggi, dochucují šťávou i hotová jídla. Prostě ať žijí limetky. Citron je kyselostí nahradí, to jo, ale ta chuť je prostě jiná.
Já přece netvrdím, že to musí být po mém a ne jinak. Napsal jsem to do komentářů a ať si to každý přebere jak mu chutná ne?:-8

vylizanytalir: Naprostý souhlas k rozdílu mezi nachos a chips.

vylizanytalir 1. 3. 2016 21:45
Drobek: Díky moc i tak za bod :) Já osobně koriandr miluju a cpu ho téměř všude. Tenhle recept právě v této podobě takto dělala moje mexická spolubydlící, se kterou jsem sdílela rok jednu domácnost. A dělala to takhle i její maminka, když jsem u nich byla na návštěvě. Možná krajová specialita. Ale máte pravdu, že většina receptů na pico de gallo jsou s koriandrem a limetkou. :yes:

vylizanytalir 1. 3. 2016 21:40
prosciuto: Dobrý den, díky mo za komentář. Bohužel s Vámi ale musím nesouhlasit- je rozdíl mezi tortilla chips a nachos. Nachos je již pokrm právě Z tortilla chips- většinou s rozteklým sýrem, jalapeňos, zakysanou smetanou... www.vylizanytalir.cz

prosciuto 1. 3. 2016 12:50
V ingredienciách je: tortilla chipsy k podávání
Na fotografii ale nie je ani tortilla a ani chipsy.
Sú to "nachos" (čítaj načos).

Jen bych podotknul, že místo petrželky koriandr a místo citronu limetku. Pravda ovšem je, že spousta lidí je na koriandr přímo alergická. :-((
A bude to jak z Mexika. Ale i tak, první bod je ode mne.;-)

Tématické fráze:
rajčatová salsa, rajčatová salsa recept, salsa recept, salsa z rajčat, recept na salsu, salsa, rajčatová salza, co s rajčaty recepty, recept na rajcatovou salsu, salza rajcatova, tomatová salsa, salsa dip recept, recepty salsa, recept salsa, salza recept, recept na rajcatovou salzu, recepty na salsu, rajčatová salsa k nachos, recept rajčatová salsa, selsa recept

Suroviny:
rajče, cibule, chilli paprika čerstvá, petrželka hladkolistá, šťáva citronová, sůl, chipsy tortilla

Přidat fotografie receptu