Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pacholík

Pacholík, smetánek, pramen zdraví z Posázaví, Lipánek - podobné svačinové dezerty, obsahující pod jiným jménem prakticky to samé. Jemný krém ze smetany a tvarohu. Připravit ho doma je jednoduchá záležitost.

Hodnocení receptu je 4,9 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min + chlazení

10 min (10 min příprava, + chlazení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 979 kJ /
951 kcal
Bílkoviny38,70 g
Tuky55,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 184 mg
Sodík 260 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy74,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny společně vyšleháme. Krok 2: Krém dáme na několik hodin odpočinout do lednice. Krok 3: Krém můžeme ochutit například kakaem, jahodami.

TIP: Nejlepší pokrmy z tvarohu

Zveřejněno 6. 3. 2016

Poznámka autora Miquel

Místo tvarohu používám quark, hustotou je někde mezi tvarohem baleným v alobalu a vaničkovým.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pacholík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/70ny

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pacholík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/70ny

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Dobrota:yes::yes::yes::yes::yes: Nechápu poznámku že používáte Quark, což je vlastně německy tvaroh, to jako že ho kupujete v Německu?????

Irrena: Poznámku jsem uvedl, abych předešel otázkám jaký tvaroh použít, jestli vaničkový nebo kostku v alobalu ;-)
Co si pamatuju tak ten vaničkový býval hodně tekutý, quark je hustější, ale zase neni tak tuhý jako balený v alobalu.
Bydlím ve Španělsku tady je tvaroh takový hrudkovitý a i chuťově jiný, proto kupuji německý quark, který se nejvíce podobá tomu českému tvarohu.

Hana Pátková 23. 3. 2016 19:41
super,to si dáme s vnučkou:-D

Když to dáte do mrazáku máte výbornou mrzlinu Míšu:-))

Děkuji :-K

Moc pěkné:yes:

No páni,Pacholík vypadá velice dobře:-K
Z mála nenáročných surovin jsi připravil rychlou a chutnou dobrotu:-p:yes:

Pepík nebo Iron 7. 3. 2016 17:39
Nevydržel!! musel bych na lednici dát řetěz,dělal jsem to s borůvkana a na tátu zase nezbylo.:-))

borůvka 7. 3. 2016 11:01
tento výtvor bych si taky dala, ale hlavně s borůvkama nebo ostružinama,s jahodama dělám hodně často jiné poháry

Díky za komentáře a hodnocení :-K Podle mého názoru se tento krém nejvíce podobá pacholíku, který si pamatuji z dětství, prodával se v průsvitném nažloutlém kelímku z umělé hmoty s víčkem ze stejného materiálu a červeným nápisem.

JINDŘIŠKA NIEMCOVÁ 6. 3. 2016 21:43
velice chutné.:-*:yes:

:-8 jak já bych si dala ;-):yes:

:-p:-p:-p:-p:-p:yes::-K

Krásně nafoceno jako vždycky :yes::-*

Krásný jednoduchý dezertík - máš nadání od Pánaboha:-)):yes: a cit pro kompozici:yes:

Tématické fráze:
pacholík, pacholik z tvarohu recept, domácí pacholík, recept na domácí pacholík, pacholík recept, retro pacholik, domácí smetánek recept podle hrušky, recept na pacholíka, tvarohový pacholík, krem pacholik, jak se dělá pacholík, rezy pacholik, domácí pacholík recept, pacholík retro, retro smetánek recepty, recept pacholik, pacholík z tvarohu, dezert pacholik, pacholik zákusek, pacholik dezerty recepty

Suroviny:
tvaroh měkký, smetana zakysaná, cukr moučkový, cukr vanilkový, kakao, jahody

Přidat fotografie receptu