Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kovbojský stejk (steak)

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sunny.sofi sunny.sofi

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Den předem vezmeme plátky roštěnky, naklepeme lehce z obou stran klouby prstů. Krok 2: Ve hmoždíři roztlučeme hrst celého pepře (nejlépe barevného) s velkou špetkou soli. Vmasírujeme do masa. Zakápneme olejem, opět vmasírujeme a necháme v lednici do druhého dne. Druhý den maso z lednice vyndáme alespoň hodinku před přípravou. Krok 3: Druhý den dáme na pánvičku kapku oleje a opečeme z obou stran do křupava slaninu. Krok 4: Plátky šunky rozkrojíme na půl a na pánvi také opečeme do křupava. Krok 5: Slaninku i šunku dáme na teploodolnou misku a vložíme do trouby (100 °C) a necháme hřát. Krok 6: Do kastrůlku vyklopíme fazole, prohřejeme, podle chuti dosolíme. Krok 7: Na pánvi uděláme vejce na volská oka (jak kdo rád – my raději tekutější). Krok 8: Dáme na talířek a také strčíme do trouby, aby zůstala teplá. Krok 9: Rozehřejeme si na sucho grilovací pánev, když začne kouřit, přikápneme trochu oleje, rozetřeme. Krok 10: Vložíme plátky roštěnky a necháme bez jakéhokoli dalšího zásahu dělat 3 minuty z jedné strany. Pak otočíme, v případě, že grilovací pánev hřeje někde víc a někde míň, přeházíme je. Děláme další 3 minuty. Znovu obrátíme a maso otočíme o 90 stupňů, aby se nám udělala mřížka. Stačí 1 minutka. Opět otočíme – opět 1 minutka. Přendáme na talíř a nejlépe pod kusem alobalu necháme chvilku odpočinout (cca 5 min, dýl to stejně nikdy nevydržíme čekat). Krok 11: Podáváme s fazolemi, na maso dáme volské oko a celé dozdobíme slaninou a šunkou, případně přidáme něco zeleného.

Zveřejněno 6. 3. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kovbojský stejk (steak)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Nog

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kovbojský stejk (steak)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Nog

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Jen drobnost, ke kovbojskęmu steaku nepatřį vejce, po opečení na suché pánvi (steaky se nedělají na oleji) dát do 100 trouby na pár minjt dodělat,jinak budou uvnitř syrové. Kdyby nebyly syrové, zas je musíte zvenčí připálit. Jó steak, to je machrovina.;-)

Mám úžasnou starou litinovou pánev, kterou je nutné lehounce potřít mašlovačkou olejem.
Jinak postup, jak uvádím, máme mnohokrát vyzkoušený - jak píše Drobek, steak je machrovina. ;-) Ten náš určitě není spálený - viz foto, má krásnou mřížku a uvnitř je fantasticky šťavnatý. Dobrou chuť všem:-K
A jestli si kdysi kdesi kovboj klepnul ke stejku vejce nebo ne - to se fakt hádat nemíním:-D:-D:-D

No paráda!! :yes:

Tématické fráze:
stejk, jak udělat stejk, kovbojsky veprovy steak, stejk recept, stejk priprava, stejk z roštěnky, vepřový steak kovboj, stejk z krkovicky, stejk se slaninou a vejcem, fazole k steaku, druhy pripravy stejku, steak a fazole, grylovaci pánev, stejk s volské oko, kovbojský steak z vepřové panenky, stejk na panvi, kuřecí steak kovboj, stejk z trouby, kovbojský steak s fazolí, stejk z roštěnce

Suroviny:
roštěná hovězí, sůl, pepř celý, olej, fazole v tomatové omáčce, slanina anglická, šunka, vejce

Přidat fotografie receptu