Makronky ze zeleného čaje
Podle tohoto podrobného receptu se vám lahodné makronky z křehkého mandlového těsta plněné sladkým krémem určitě podaří. S trochou trpělivosti ho zvládnou i začátečníci. Krém si pak zvolte dle své chuti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 788 kJ / 2 340 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,63 g |
Tuky | 131,39 g |
Vláknina | 11,50 g |
Cholesterol | 230 mg |
Sodík | 183 mg |
Sůl | 0,36 g |
Sacharidy | 250,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smíchejte dohromady mandlovou mouku, moučkový cukr a matcha čaj. Několikrát přesijte přes síto (já přesívám nejprve jednotlivé ingredience a pak celou směs ještě dvakrát). Je důležité, aby ve směsi skutečně nebyly vůbec žádné hrudky a vše bylo krásně promícháno.
Krok 2: Vyšlehejte sníh z bílků. Použijte vejce pokojové teploty, ne právě vyndané z lednice, sníh tak bude pevnější a bude se lépe dělat. Vejce nechte venku alespoň 24 hodin. Nejdříve začněte šlehat vejce, až se začnou tvořit bublinky, přisypte postupně celkem 30 g krupicového cukru. Sníh šlehejte tak dlouho, dokud nebude krásně pevný a lesklý. Pevnost můžete jednoduše otestovat- obraťte mísu dnem vzhůru, sníh musí zůstat na místě a nesmí se hnout.
Krok 3: Do sněhu opatrně přisypte zhruba 1/3 zelené směsi. Stěrkou míchejte, jakmile jsou obě části dobře propojeny, přisypte další část a postup opakujte. Jakmile už jsou obě části (sníh i sypká směs) důkladně spojené, nastává důležitá část procesu - zbavení se bublinek. Stěrkou míchejte „zvenčí“ směrem „dovnitř“ a směs stlačte, opakujte zhruba desetkrát, dokud makronková směs není krásně pevná, hladká a lesklá a nejsou v ní žádné bublinky. Když stěrku nadzvednete, směs pomalu a táhle stéká.
Krok 4: Směsí naplňte zdobicí pytlík s hladkou špičkou a vytlačte z něj vzduch. Pečicí plechy vyložte pečicím papírem. Na papír nastříkejte kolečka o průměru cca 2,5 cm. Na každý plech zespodu poklepejte, aby šly zbylé bublinky pěkně ven. Zbylé vzduchové bublinky propíchejte párátkem a nechte zaschnout - doba schnutí velice záleží na vlhkosti vzduchu, důležité ale je, že jsou makronky jakoby potažené filmem.
Krok 5: Makronky vložte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte zhruba 10-15 minut.
Krok 6: Mezitím si připravte máslovou náplň - jednoduše smíchejte cukr se změklým máslem. Makronky naplňte touto směsí a slepte.
Zveřejněno 14. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makronky ze zeleného čaje
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JxYJ
Moje poznámka
Makronky ze zeleného čaje
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JxYJ
Nejnovější recepty
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 36 minutami
Palačinky v troubě
Přidáno před 1 hodinou
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 3 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 3 hodinami
Velikonoční nádivka trochu dietnější
Přidáno před 3 hodinami
Nádivka ze strouhanky
Přidáno před 3 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 16 minutami
Křupavé zapečené brambory
Hanulka@ před 53 minutami
Bramborový salát s fazolemi
TondaJ před 2 hodinami
Pomazánka z tuňáka
radekfiala před 2 hodinami
Kokosová buchta, politá smetanou
AnnaGrabmylerova před 2 hodinami
Věnečky
jana.smajclova před 2 hodinami
Fazolky v sýrové omáčce
Sahula před 3 hodinami
Králík na česneku a hořčici
Valis před 3 hodinami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
Aluse81 před 3 hodinami
Tématické fráze:
trvanlivost makronek,
makronky jednoduše,
makronky trvanlivost,
makronky bez cukru,
makronky matcha,
jednoduche makronky,
matcha makronky,
trvandlivost makaronek,
trvanlivost makronky,
makronky matcha zelený čaj recept,
makronky matcha zelený čaj,
makronky jednoduchá,
ovocné košíčky trvandlivost,
recept na jednoduche makronky,
makronk čaj,
o sly pro makronki,
makronky ze zeleného čaje matcha,
makronky čaj,
makronky z připravené směsi,
ze zeleného čaje
Suroviny:
mouka mandlová,
cukr moučkový,
bílek,
čaj zelený,
cukr krupice,
cukr krupice,
máslo
Komentáře (2)