Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makronky ze zeleného čaje

Podle tohoto podrobného receptu se vám lahodné makronky z křehkého mandlového těsta plněné sladkým krémem určitě podaří. S trochou trpělivosti ho zvládnou i začátečníci. Krém si pak zvolte dle své chuti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

vylizanytalir vylizanytalir

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 788 kJ /
2 340 kcal
Bílkoviny32,63 g
Tuky131,39 g
Vláknina11,50 g
Cholesterol 230 mg
Sodík 183 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy250,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smíchejte dohromady mandlovou mouku, moučkový cukr a matcha čaj. Několikrát přesijte přes síto (já přesívám nejprve jednotlivé ingredience a pak celou směs ještě dvakrát). Je důležité, aby ve směsi skutečně nebyly vůbec žádné hrudky a vše bylo krásně promícháno. Krok 2: Vyšlehejte sníh z bílků. Použijte vejce pokojové teploty, ne právě vyndané z lednice, sníh tak bude pevnější a bude se lépe dělat. Vejce nechte venku alespoň 24 hodin. Nejdříve začněte šlehat vejce, až se začnou tvořit bublinky, přisypte postupně celkem 30 g krupicového cukru. Sníh šlehejte tak dlouho, dokud nebude krásně pevný a lesklý. Pevnost můžete jednoduše otestovat- obraťte mísu dnem vzhůru, sníh musí zůstat na místě a nesmí se hnout. Krok 3: Do sněhu opatrně přisypte zhruba 1/3 zelené směsi. Stěrkou míchejte, jakmile jsou obě části dobře propojeny, přisypte další část a postup opakujte. Jakmile už jsou obě části (sníh i sypká směs) důkladně spojené, nastává důležitá část procesu - zbavení se bublinek. Stěrkou míchejte „zvenčí“ směrem „dovnitř“ a směs stlačte, opakujte zhruba desetkrát, dokud makronková směs není krásně pevná, hladká a lesklá a nejsou v ní žádné bublinky. Když stěrku nadzvednete, směs pomalu a táhle stéká. Krok 4: Směsí naplňte zdobicí pytlík s hladkou špičkou a vytlačte z něj vzduch. Pečicí plechy vyložte pečicím papírem. Na papír nastříkejte kolečka o průměru cca 2,5 cm. Na každý plech zespodu poklepejte, aby šly zbylé bublinky pěkně ven. Zbylé vzduchové bublinky propíchejte párátkem a nechte zaschnout - doba schnutí velice záleží na vlhkosti vzduchu, důležité ale je, že jsou makronky jakoby potažené filmem. Krok 5: Makronky vložte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte zhruba 10-15 minut. Krok 6: Mezitím si připravte máslovou náplň - jednoduše smíchejte cukr se změklým máslem. Makronky naplňte touto směsí a slepte.

TIP: Jednoduché krémy na dorty pro začínající hospodyňky

Zveřejněno 14. 3. 2016

Poznámka autorky vylizanytalir

Naplněné mají trvanlivost maximálně čtyři dny (kvůli máslu skladujte v lednici)- vsadím se ale, že tak dlouho nevydrží.

Bez lepku, ne bez chuti! Inspirace nejenom pro "bezlepkáče," ale pro všechny, co jedí rádi, dobře a zdravě. http://vylizanytalir.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makronky ze zeleného čaje

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JxYJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makronky ze zeleného čaje

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JxYJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marta Muckova 15. 3. 2016 14:53
Bude to určo dobré:-p

:-O:yes:

Tématické fráze:
trvanlivost makronek, makronky jednoduše, makronky trvanlivost, makronky bez cukru, makronky matcha, jednoduche makronky, matcha makronky, trvandlivost makaronek, trvanlivost makronky, makronky matcha zelený čaj recept, makronky matcha zelený čaj, makronky jednoduchá, ovocné košíčky trvandlivost, recept na jednoduche makronky, makronk čaj, o sly pro makronki, makronky ze zeleného čaje matcha, makronky čaj, makronky z připravené směsi, ze zeleného čaje

Suroviny:
mouka mandlová, cukr moučkový, bílek, čaj zelený, cukr krupice, cukr krupice, máslo

Přidat fotografie receptu