Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Quiche z květákového těsta s fenyklem a kokosem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

vylizanytalir vylizanytalir

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 935 kJ /
2 375 kcal
Bílkoviny119,36 g
Tuky165,54 g
Vláknina36,10 g
Cholesterol 1,16 g
Sodík 2,68 g
Sůl6,38 g
Sacharidy83,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve udělejte těsto: Květák rozdělte na malé růžičky a dejte do mixéru. Mixujte tak dlouho, dokud z květáku nebude jemná "rýže", trvá to asi minutku. Krok 2: V menším kastrolu dejte vařit vodu. Jakmile začne vřít, přidejte květák a povařte zhruba 4 minuty. Slijte do jemného cedníku. Přesuňte ho do čisté utěrky, udělejte z něj balíček a pořádně ho vyždímejte. Toto je zásadní trik pro to, aby květákové těsto drželo tvar a konzistenci a aby se jednotlivé kousky quiche daly brát rukou. Krok 3: Přendejte do mísy, přidejte vejce, kozí sýr, mandlovou mouku, sůl, pepř a oregano a 2 lžíce kokosového oleje. Rukama důkladně promíchejte a vypracujte těsto. Krok 4: Formu na quiche pořádně vymažte kokosovým olejem a těsto do ní důkladně upěchujte, prsty těsto rovnoměrně rozprostřete po okrajích. Na závěr ho propíchejte vidličkou, ať se při pečení nevzdouvá. Krok 5: Přendejte do trouby předehřáté na 180°C a pečte zhruba 20-30 minut, než těsto lehounce (opravdu jenom lehounce, aby se pak nepřipálilo) zezlátne. Krok 6: Fenykl nakrájejte na jemné plátky (bulvu rozkrojte napůl, vykrojte tvrdý střed a poté krájejte na jemno). Fenyklem rovnoměrně poklaďte těsto. Krok 7: Kokosovou smetanu smíchejte spolu se zbývajícími 3 vejci, přidejte rozmarýn, sůl a čerstvě umletý pepř. Směsí zalijte fenykl, měla by sahat těsně pod okraj těsta. Krok 8: Na závěr poklaďte povrch sýrem Brie. Krok 9: Vložte do trouby a pečte zhruba 35 minut, dokud povrch krásně nezezlátne a tělo koláče neztuhne. Nechte chladit na mřížce zhruba 15 minut.

Zveřejněno 15. 3. 2016

Poznámka autorky vylizanytalir

Bez lepku, ne bez chuti. Inspirace nejenom pro "bezlepkáče," ale pro všechny, co jedí rádi, dobře a zdravě. http://vylizanytalir.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Quiche z květákového těsta s fenyklem a kokosem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MAEO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Quiche z květákového těsta s fenyklem a kokosem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MAEO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
květákové těsto, quiche z květáku, kiš těsto z mandlové mouky, quiche z kokosové mouky, kozí sýr s fenyklem, kverak v teoube s kokosem, těsto z květáku, quiche z mandlové mouky

Suroviny:
květák, sýr kozí, mouka mandlová, koření oregáno, sýr, smetana kokosová, vejce, fenykl, rozmarýn, olej kokosový, olej kokosový, sýr, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu