Trhané vepřové v domácí BBQ omáčce
Trhané vepřové je americká klasika, stejně jako BBQ omáčka. Pokud se takto upravené maso peče dostatečně dlouhou dobu, výsledkem tohoto spojení je dokonalá pochoutka, kterou už pak jen stačí natrhat vidličkou na vlákna.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 824 kJ / 2 348 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 398,00 g |
Tuky | 84,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 1,00 g |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejte troubu na 220 °C.
Maso omyjte, důkladně osušte a ze všech stran do něj vmasírujte BBQ omáčku. Krok 2: Pekáč vystelte alobalem tak, aby ze všech stran dostatečně přečuhoval a mohli jste do něj celý kus masa dobře zabalit. Maso položte na alobal, ale ještě nezavírejte - nejdřív bude potřebovat zatáhnout na vyšší teplotu. Krok 3: Strčte ho do rozehřáté trouby a pečte zhruba 40 minut, dokud povrch pěkně nezhnědne. Poté ho vytáhněte a teplotu snižte na 125 °C. Máte-li tekutý kouř, maso jím polijte, pokud ne, tak vůbec nevadí. Maso pečlivě zavřete do alobalu, dejte do trouby a pečte při této teplotě tak 7 hodin. Jeho vnitřní teplota by měla být nějakých 90 °C. Krok 4: Po uplynutí této doby maso z trouby vyndejte, rozbalte, slijte veškeré vypečené šťávy a ty uschovejte. Zvyšte teplotu trouby na 250 °C a pečte do křupava zhruba 10-15 minut. Krok 5: Po vyndání z trouby zase zabalte do alobalu a nechte cca 10 minut odpočívat. Maso tak bude ještě šťavnatější, všechno totiž zůstane krásně uvnitř.
Maso omyjte, důkladně osušte a ze všech stran do něj vmasírujte BBQ omáčku. Krok 2: Pekáč vystelte alobalem tak, aby ze všech stran dostatečně přečuhoval a mohli jste do něj celý kus masa dobře zabalit. Maso položte na alobal, ale ještě nezavírejte - nejdřív bude potřebovat zatáhnout na vyšší teplotu. Krok 3: Strčte ho do rozehřáté trouby a pečte zhruba 40 minut, dokud povrch pěkně nezhnědne. Poté ho vytáhněte a teplotu snižte na 125 °C. Máte-li tekutý kouř, maso jím polijte, pokud ne, tak vůbec nevadí. Maso pečlivě zavřete do alobalu, dejte do trouby a pečte při této teplotě tak 7 hodin. Jeho vnitřní teplota by měla být nějakých 90 °C. Krok 4: Po uplynutí této doby maso z trouby vyndejte, rozbalte, slijte veškeré vypečené šťávy a ty uschovejte. Zvyšte teplotu trouby na 250 °C a pečte do křupava zhruba 10-15 minut. Krok 5: Po vyndání z trouby zase zabalte do alobalu a nechte cca 10 minut odpočívat. Maso tak bude ještě šťavnatější, všechno totiž zůstane krásně uvnitř.
Zveřejněno 4. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trhané vepřové v domácí BBQ omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W0WQ
Moje poznámka
Trhané vepřové v domácí BBQ omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W0WQ
Nejnovější recepty
Vánoční stromečky
Přidáno před 1 hodinou
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 2 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 4 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 4 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 13 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masové koule v kari omáčce
ricci před 38 minutami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 41 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 2 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 15 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 16 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 16 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 16 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 16 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 17 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 18 hodinami
Tématické fráze:
trhaná vepřová plec,
marináda na trhané maso,
trhané vepřové maso,
trhané vepřové maso z trouby,
omáčka na trhané maso,
trhane maso v bbq omacce,
trhané maso s bbq omáčkou,
trhaná vepřová plec v bbq omáčce,
vepřové maso trhané s s omáčkou,
trhane maso barbecue,
trhaná plec,
trhané vepřové v troubě,
trhané maso z trouby,
bbq omáčka vepřové,
trhané vepřové maso barbecue,
trhané maso s barbecue omáčkou,
trhané maso s barbecue,
trhané maso bbq,
trhane vepřové maso v bbq,
trhané vepřové maso v bbq omáčka
Suroviny:
ramínko vepřové,
omáčka bbq
Komentáře (1)