Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trhané vepřové v domácí BBQ omáčce

Trhané vepřové je americká klasika, stejně jako BBQ omáčka. Pokud se takto upravené maso peče dostatečně dlouhou dobu, výsledkem tohoto spojení je dokonalá pochoutka, kterou už pak jen stačí natrhat vidličkou na vlákna.

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vylizanytalir vylizanytalir

Snadný

Doba přípravy 500 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 480 min

500 min (20 min příprava + 480 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 824 kJ /
2 348 kcal
Bílkoviny398,00 g
Tuky84,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 1,00 g
Sůl2,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejte troubu na 220 °C.
Maso omyjte, důkladně osušte a ze všech stran do něj vmasírujte BBQ omáčku. Krok 2: Pekáč vystelte alobalem tak, aby ze všech stran dostatečně přečuhoval a mohli jste do něj celý kus masa dobře zabalit. Maso položte na alobal, ale ještě nezavírejte - nejdřív bude potřebovat zatáhnout na vyšší teplotu. Krok 3: Strčte ho do rozehřáté trouby a pečte zhruba 40 minut, dokud povrch pěkně nezhnědne. Poté ho vytáhněte a teplotu snižte na 125 °C. Máte-li tekutý kouř, maso jím polijte, pokud ne, tak vůbec nevadí. Maso pečlivě zavřete do alobalu, dejte do trouby a pečte při této teplotě tak 7 hodin. Jeho vnitřní teplota by měla být nějakých 90 °C. Krok 4: Po uplynutí této doby maso z trouby vyndejte, rozbalte, slijte veškeré vypečené šťávy a ty uschovejte. Zvyšte teplotu trouby na 250 °C a pečte do křupava zhruba 10-15 minut. Krok 5: Po vyndání z trouby zase zabalte do alobalu a nechte cca 10 minut odpočívat. Maso tak bude ještě šťavnatější, všechno totiž zůstane krásně uvnitř.

TIP: Trhané maso - rady pro jeho přípravu

Zveřejněno 4. 4. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhané vepřové v domácí BBQ omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W0WQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhané vepřové v domácí BBQ omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W0WQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Řekl bych že se ti nějak vytratilo zakončení receptu:
Přeneste vepřové maso na mísu, přikryjte volně fólií a nechte odpočinout 20 minut.
Dvěma vidličkami (nebo rukama :-* ) natrhejte vepřové maso na kousky a promíchejte
s barbecue omáčkou.
Tady si dovolím dát odkaz na jiný recept, už dlouho odpočívající v mé kuchařce: http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=...

Tématické fráze:
trhaná vepřová plec, marináda na trhané maso, trhané vepřové maso, trhané vepřové maso z trouby, omáčka na trhané maso, trhane maso v bbq omacce, trhané maso s bbq omáčkou, trhaná vepřová plec v bbq omáčce, vepřové maso trhané s s omáčkou, trhane maso barbecue, trhaná plec, trhané vepřové v troubě, trhané maso z trouby, bbq omáčka vepřové, trhané vepřové maso barbecue, trhané maso s barbecue omáčkou, trhané maso s barbecue, trhané maso bbq, trhane vepřové maso v bbq, trhané vepřové maso v bbq omáčka

Suroviny:
ramínko vepřové, omáčka bbq

Přidat fotografie receptu