Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek s ořechovou pastou a bylinkami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

vylizanytalir vylizanytalir

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 131 kJ /
3 617 kcal
Bílkoviny80,84 g
Tuky325,06 g
Vláknina31,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy76,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z lilků odkrojíme “bubáka” a nakrájíme je podélně na tenké plátky. Posolíme a pět minut necháme opotit. Následně plátky lilku opláchneme a osušíme. Krok 2: V pánvi rozehřejeme olivový olej a lilek dozlatova osmažíme. Necháme odstát na pár listech kuchyňských utěrek, abychom se zbavili přebytečného oleje. Krok 3: V mixéru dohladka pomixujeme ořechy, česnek, bylinky (trochu si nechte stranou na zdobení), přidáme ocet a případně pár lžic vody, aby se vytvořila krásně hladká pasta. Krok 4: Plátky lilku pomažeme pastou, servírujeme buď přeložené napůl, anebo srolované. Krok 5: Posypeme zbylými bylinkami, případně granátovým jablkem.

Zveřejněno 20. 3. 2016

Poznámka autorky vylizanytalir

Bez lepku, ne bez chuti! Inspirace nejenom pro "bezlepkace," ale pro všechny, co jedí rádi, dobře a zdravě. http://vylizanytalir.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek s ořechovou pastou a bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1NVV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek s ořechovou pastou a bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1NVV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
lilek s s ořechovou náplní, lilek s ořechovou nádivkou, lilky s ořechovou náplní, pasta z lilků recept, lilek s ořechovou náplní, badridzany lilek s orechy, badridžany nigvzit

Suroviny:
lilek, česnek, ořechy vlašské, ocet vinný, koriandr čerstvý, petrželka hladkolistá, sůl, olej olivový, jablko granátové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu