Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 860 kJ / 2 357 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,60 g |
| Tuky | 63,12 g |
| Vláknina | 15,96 g |
| Cholesterol | 12 mg |
| Sodík | 6,54 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 373,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vezmeme 100 g vody, 130 g hladké mouky, všechno droždí a přidáme rovnou lžičku sladěnky – vše umícháme do hladkého těstíčka, které necháme v zakryté míse hodinu kynout.
Krok 2: Pak přidáme zbytek surovin, uhněteme těsto a to necháme asi 1-1,5 hodiny kynout. Během kynutí můžeme jednou nebo dvakrát propracovat.
Krok 3: Vykynuté těsto vyškrábneme na stůl, propracujeme a rozdělíme na díly – 6 velkých nebo 8-10 menších. Z každého uděláme bulku, kterou necháme asi 5-8 minut odpočinout (s těstem se pak lépe pracuje).
Krok 4: Těsto se tvaruje příjemně – můžete ho nechat nakynout jako obyčejné bulky, udělat z něj uzly, raženky nebo jako já – bulky s listem.
Krok 5: Na pomoučněné desce rozválíme asi třetinu délky bulky na tenký jazyk dlouhý tak, aby pokryl celý zbytek bulky, když ho přes ni přehnete.
Krok 6: Okraje budoucího listu lehce štětcem namočíme vodou, list přehneme přes bulku a převrácenou vzhůru nohama ji necháme kynout, na listě.
Krok 7: Vykynuté bulky opatrně převrátíme listem nahoru, postříkáme vodou, můžeme pomoučit a žiletkou nařezat žilky listu.
Krok 8: Upečeme ve vyhřáté troubě (200 °C asi 20-25 minut).
Zveřejněno 8. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podmáslové bulky s listem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wwn1
Moje poznámka
Podmáslové bulky s listem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wwn1
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 12 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 12 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 14 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 7 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 10 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 10 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 12 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 13 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 14 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 14 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 15 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 16 hodinami
Tématické fráze:
podmáslové bulky,
bulky z podmasli
Suroviny:
podmáslí,
voda,
olej,
mouka hladká,
sůl,
droždí čerstvé
Komentáře (24)
Děkuji