Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podmáslové bulky s listem

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 860 kJ /
2 357 kcal
Bílkoviny65,60 g
Tuky63,12 g
Vláknina15,96 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 6,54 g
Sůl16,00 g
Sacharidy373,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vezmeme 100 g vody, 130 g hladké mouky, všechno droždí a přidáme rovnou lžičku sladěnky – vše umícháme do hladkého těstíčka, které necháme v zakryté míse hodinu kynout. Krok 2: Pak přidáme zbytek surovin, uhněteme těsto a to necháme asi 1-1,5 hodiny kynout. Během kynutí můžeme jednou nebo dvakrát propracovat. Krok 3: Vykynuté těsto vyškrábneme na stůl, propracujeme a rozdělíme na díly – 6 velkých nebo 8-10 menších. Z každého uděláme bulku, kterou necháme asi 5-8 minut odpočinout (s těstem se pak lépe pracuje). Krok 4: Těsto se tvaruje příjemně – můžete ho nechat nakynout jako obyčejné bulky, udělat z něj uzly, raženky nebo jako já – bulky s listem. Krok 5: Na pomoučněné desce rozválíme asi třetinu délky bulky na tenký jazyk dlouhý tak, aby pokryl celý zbytek bulky, když ho přes ni přehnete. Krok 6: Okraje budoucího listu lehce štětcem namočíme vodou, list přehneme přes bulku a převrácenou vzhůru nohama ji necháme kynout, na listě. Krok 7: Vykynuté bulky opatrně převrátíme listem nahoru, postříkáme vodou, můžeme pomoučit a žiletkou nařezat žilky listu. Krok 8: Upečeme ve vyhřáté troubě (200 °C asi 20-25 minut).

Zveřejněno 8. 3. 2016

Poznámka autorky cathleen

Podmáslové pečivo je velice chutné a doma žádané. Aby nebylo pořád stejného tvaru, dostaly tyto bulečky svrchu list…

Další moje recepty najdete na Pekárnománii ->http://www.pekarnomanie.cz

.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podmáslové bulky s listem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wwn1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podmáslové bulky s listem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wwn1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (22)

Dobrý den, v receptu je zmíněná lžička sladěnky. O co prosím jde? Děkuji.Bóďa.

Rudischova: sladěnka je sladový výtažek, který pomáhá kvasinkám k lepšímu rozjezdu. Koupíte ji ve zdravé výživě a vydrží velice dlouho (na mnoho pečení). Zkuste místo ní dát lžičku včelího medu ;-)

Včera jsem je upekla a jsou výborné:yes: Uvnitř jsou vláčné, jakoby sametové a na povrchu křupavé:yes: Nemám je sice tak krásné jako ty, ale to na chuti nic nemění.

radiator: děkuji, Mílo, i za fotečku :-K

Je sice dost hodin, ale já jsem na to dostala takovou chuť že si to jdu prostě upéct. Děkuju za recept :-K:-K:-K:yes::yes::yes:

mirca75: jé, Miruš, tebe jsem už dlouho neviděla!:-K:-*
Děkuji:-8

Cathleen, příliš sem už nepřijdu, ale tvé fotky jsou jako tvůj rukopis. Lákají a já vždy vím, kdo se pod nimi "skrývá". Opět nádhera a děkuju za inspiraci.:-K

Rozkosne bulky :-K:yes:

:-K opět úžasné - luxus!:yes:

to je další z Tvých skvostů :yes::-D jen mít ten čas, to by se to peklo;-)

Ivi,jsi velice nápaditá:-*Bulky vypadají moc hezky:-K:yes:

To prostě nemá chybu.:-p Obdivuji tvoji nápaditost a šikovnost.:yes::-)) A samozřejmě bodík.:-K:-K

:-p:yes: ty jsou úžasné:yes:

Krása jako vždycky :yes:

cathleen: To je pravda, při tomto jsem si vzpomněla, že za mého mládí jsme kupovali chlebík podmáslový, byl moc dobrý a tuším, že tehdy stál 6 Kčs ;-)

Kráááásne, vypiplané. ;-):yes: Pri tebe by som sa naučila jesť aj pečivo.;-)

Nádhera:-):yes::yes:

Budu ráda, když někdo vyzkouší :-8 tvarování je velice jednoduché a můžete ho vlastně použít na jakékoliv pevnější těsto, které dobře drží tvar. A že podmáslí výrazně chuť pečiva zlepší, vyzkoušelo už mnoho lidí. ;-)

Venku sice ještě zima vládne, ale lístečky už se rýsují, třeba se jimi to očekávané jaro probudí ;-) + 5:-K:yes:

Ty jsou nááádherné:yes:

Ty jsou luxusní :-p:yes::yes:

Tvoju ďalšiu variáciu musím obdivovať!:yes:

Tématické fráze:
podmáslové bulky, bulky z podmasli

Suroviny:
podmáslí, voda, olej, mouka hladká, sůl, droždí čerstvé

Přidat fotografie receptu