Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaná kachní játra s houbovým ragú

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 637 kJ /
869 kcal
Bílkoviny98,83 g
Tuky35,42 g
Vláknina12,20 g
Cholesterol 2,17 g
Sodík 468 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy33,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěná játra rozkrojíme na polovinu. Krok 2: Kyšku smícháme s kořením a játra v ní marinujeme nejméně 2 hodiny, klidně do druhého dne. Krok 3: Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme houby, koření a dusíme asi 10 minut. Krok 4: Je li třeba, podlijeme malinko vodou. Krok 5: Necháme vydusit a přilijeme smetanu. Necháme vařit do zhoustnutí smetany asi 10 minut. Krok 6: Játra otřeme od marinády a na rozpuštěném másle, s kapkou oleje, pozvolna dusíme z obou stran. Trvá to chvíli, musí zůstat uvnitř růžová. Servírujeme společně s houbami.

Zveřejněno 8. 3. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná kachní játra s houbovým ragú

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gE73

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná kachní játra s houbovým ragú

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gE73

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Cokoli patří kachně má +:yes:
http://clupmi.blog.cz

Moje nervy!!!:yes::yes::yes:

Mňam:-p:-KJá klidně i bez těch hříbků:yes:

:-p mňam, nabídla bych si ;-):yes:

Tématické fráze:
kachní játra, kachni játra recepty, kachní játra recept, kachní játra s houbami, kachní játra na houbách, recept z kachnich jater, smetanový ragu z husích jater, marinada na kachni jatra, smažená kachní játra, kachní játra na houbách recept

Suroviny:
játra kachní, kyška, koření grilovací, máslo, olej, sůl, pepř, žampióny, smetana, cibule, koření houbová variace, kmín celý, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu