Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrnková buchta s povidly

Lahodná, rychlá a snadná buchta, která vzbudí vzpomínky na hanácké koláče. Není třeba nic odměřovat, jedná se o hrnkový recept. Náplň je tvarohovo-povidlová, díky tomu je buchta šťavnatá a vláčná.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

savlinka savlinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

dle strávníků

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 643 kJ /
5 651 kcal
Bílkoviny100,88 g
Tuky169,11 g
Vláknina15,40 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 625 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy923,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Na těsto vyšleháme vejce s cukrem, přilijeme olej a mléko. Postupně zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Krok 3: Polovinu těsta nalijeme na plech s pečicím papírem. Na těsto dáme tvarohovou náplň, kterou vyšleháme z tvarohů, obou cukrů a pudinkového prášků. Krok 4: Na ni poklademe malou lžičkou povidla a zalijeme zbytkem těsta. Pozvolna upečeme v rozpálené troubě na 180 °C cca 25 minut.

TIP: Domácí povidla

Zveřejněno 10. 3. 2016

Poznámka autorky savlinka

Recept jsem dnes vyčetla v novinách AHA.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrnková buchta s povidly

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XlkA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrnková buchta s povidly

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XlkA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

skvely kolac!!dekuji za recept!povedlo se!!uz jsem ho pekla vickrat a misto povidel jsem dala marmeladu(dzem)a pridala jsem rozinky!!jde to!!:-K:-D

Mohl by mi nekdo prosim poradit jak velky plech bych mela pouzit?

bluejay: To je to co tady chybí skoro u všech podobných koláčů, uvést velikost plechu, já kouknu na množství surovin a odhadnu - pekáč mám asi 32x38 cm, když bude menší bude buchta vyšší :-)

Dělám často koláč je vynikající pro ty co spěchají : smíchám nejdřív suché a potom přidám vše tekuté tim chci říct že vejce nešlehám zvlášť ;-) a potom zbytečné ale opravdu je dávat hrnek cukru do tvarohu taková zbytečná bomba stačí bohatě lžíce cukru a 1van.cukr jelikož i povidla jsou sladká bylo by to pak přeslazené ale proti gustu žádný dišputát ;-) :yes:

helca: normální kávový hrnek je zhruba 240-250 ml :-)

Marta Urbancová 16. 3. 2016 21:20
Proč se neobjevila už druhá odpověd? Děkuji

Nikdy nevím kolik dcl je 1 hrnek. Může mi někdo napsat. Děkuji

zvláštní zkusím hned zítra díky:yes:

:-) Tenhle recept znám už dlouho a dělám často. Děti mu říkají koláčová buchta :yes:

:-p:yes:

savlinka: To neřeš, admini nejsou proti, když je tu spousta podobných receptů, nakonec fotka je tvá, identická a je dobře, že recepty přidáš a fotíš ;-);-):-p:yes:

vladimír 10. 3. 2016 20:52
savlinka:to se někdy bohužel děje-něco někam napíšeš,druhý si to přivlastní za svůj nápad.nojo no:-!:-!:yes:

A nyní koukám,že recept už tu je jen pod jiným názvem,tak klidně ať ten můj admini smažou;-)

Tématické fráze:
buchta s povidly, povidlová buchta, hrnková buchta s tvarohem a povidly, hrnková tvarohová buchta s povidly, povidlová buchta na plech, buchty s povidly, buchta na plech s povidly, buchta s povidlama, hrnková buchta z hladké mouky, buchty s povidly na plech, povidlové buchty, hrnková buchta, perníková buchta s povidly, recepty s povidly, buchta s povidlim, hrnková tvarohová buchta s tvarohem a povidly, buchta na plech s povidlama, hrnková buchta s povidlím, tvarohová buchta na plech s povidly, recept na povidlové buchty

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, mléko, olej, vejce, prášek do pečiva, tvaroh, cukr, cukr vanilkový, pudink vanilkový, vejce, mléko, povidla švestková

Přidat fotografie receptu