Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žemlovka z jitrnic se zelím

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 416 kJ /
577 kcal
Bílkoviny45,22 g
Tuky31,96 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 584 mg
Sodík 1,25 g
Sůl3,02 g
Sacharidy25,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky veky pokropíme vodou. Krok 2: Na oleji orestujeme nakrájenou jednu cibuli ke které přidáme nakrájené zelí, drcený kmín, posolíme a osmažíme do poloměkka. Krok 3: Nakrájíme si druhou cibuli, zpěníme jí na oleji, přidáme vymačkané jitrnice tak, aby byly na kaši. Krok 4: Vymastíme si pekáč, na dno naskládáme veku, na ní jaternicovou kaši a tak střídáme. Krok 5: Navrch dáme zelí, na něj veku, na veku plátkový sýr a po celé ploše pokapeme kečupem. Krok 6: Všechno pěkně přitlačíme a pokropíme olejem, dáme do vyhřáté trouby, pečeme na 200° do zezlátnutí. Krok 7: Rozšleháme si vejce, osolíme je a přidáme mléko, žemlovku zalijeme a zapečeme do sražení vajec.

TIP: Jak připravit domácí jitrnice?

Zveřejněno 27. 4. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Recept mám od kadeřnice a je to bomba!

Sice trošku kalorická bomba, ale neděláme a nejíme to každý den. Je to prostě velká chuťovka!

Měli jsme k tomu poprvé chleba, ale jsou dobré i opečené, nebo jinak upravené brambory.

Fotky dám, až budu péct.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovka z jitrnic se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VmlM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovka z jitrnic se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VmlM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

Musím vyzkoušet,vypadá to na superžraso:-p:yes:

Kodl: Kodle, jasně, já ti to neberu a každému chutná něco jiného a jak se říká: všem se nezavděčíš.....;-) Jinak to není úplně a jen o jitrnicích, je to jako žemlovka a do té taky nedáváš celá jablka ne:-?:-D

Tak nevím. Jitrnice vymačkané ze střívka už nemají tu poezii a ten kečup je hodně špatně. Že to sytí lid český (na Moravě to nemá šanci) a chutná - což nevylučuji, ještě neznamená, že je to dobře, Bibi.

hmm to vypadá lákavě......... bodík:yes:;-)

:-p:-p:-8vybornej recept-delal jsem to bez ketschupu,zadny chleba ,zadne brambory

Dobrý nápad,určitě udělám.

Je to dobré, dost syté. Je to spíš jídlo na zimní dny.;-)

Je to zajímavý nápad, ale ten kečup bych už nedávala. Nějak mi k tomu chuťově nesedí. Ale ukládám, díky...:-p

Jiřinko, vidíš,mohlo to tak být dáááávno a nemusela by jsi použít další šanon;-), jen říct:-8Víš, jak se to říká "Líná huba,holý neštěstí",chi,chi:-D:-))hlavně, že už je to v pohodě, já mám z toho taky radost, nemysli si:-)

Bibinko, myslím, že tohle taky brzo vyzkouším:yes::yes::-D

Bibi jsi opravdu skvělá,teď se mi recept vejde do šanonku :-D:-D,vypadá to dobře,ukládám a dávám bodík :yes:

Bibinko, je od tebe hezké, že i při zkrášlování účesu myslíš na zkrášlení naších postav :-D:-D,máš pravdu, nebudeme to dělat denně - ale číst to takhle večer ...ach joo :-p:-p;-);-):yes::yes: vypadá to dobře

Tématické fráze:
opečená jitrnice, recepty z jitrnic, jitrnice recept, jitrnice s bramborem, opečené jitrnice, jelito s bramborem, pečená jitrnice, jelito se zelím, recepty z jitrnice, recept z jitrnic, jak dělat jitrnice, jitrnice recepty, pečená jitrnice se zelím, pečené jelito, opecena jitrnice recept, z jitrnic, jitrnice, recepty na jitrnice, recept jitrnice, jelita se zelim

Suroviny:
veka, zelí hlávkové, jitrnice, cibule, sýr plátkový, kečup sladký, vejce, mléko, kmín drcený, olej, sůl

Přidat fotografie receptu