Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polokoule z mletého masa po italsku

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 451 kJ /
1 064 kcal
Bílkoviny142,50 g
Tuky47,53 g
Vláknina6,16 g
Cholesterol 684 mg
Sodík 691 mg
Sůl1,54 g
Sacharidy15,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso ochutíme solí, pepřem a paprikou, přidáme vejce nebo škrob a dobře promícháme. Krok 2: Mozzarellu nakrájíme na malé kousky, v mém případě 16 ks. Krok 3: Pomocí zmrzlinové naběračky tvoříme z mletého masa polokoule, doprostřed vmáčkneme kousek mozzarelly a uzavřeme ji do masa (viz.foto). Vyklopíme z naběračky do zapékací nádoby. Krok 4: Rajčata dáme do mísy, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, olivy, lístky bazalky a plátky česneku. Osolíme, promícháme a nalijeme k masovým koulím. Krok 5: Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 25 minut. Chvíli před dokončením poklademe koule zbylou mozzarellou a dopečeme. Krok 6: Podáváme s čerstvým pečivem, ideálně s ciabattou...

Zveřejněno 13. 3. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polokoule z mletého masa po italsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9NOZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polokoule z mletého masa po italsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9NOZ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:-p:yes::yes:

:yes: parádní

:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::-K

To by mi chutnalo :-p:yes:

Tématické fráze:
koule po italsku, kolinka po italsku s mletým masem, mlete maso škrob, mleté vepřové po hambursku, mozzarela v mltém mase z trouby, škrob do mletého masa, italske mlete sisky, mlete maso rajce olivy, mleté vepřové po italsku, rolada polokoule

Suroviny:
maso mleté mix, vejce, sůl, pepř, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, sýr mozzarella, rajče loupané, olivy černé, cibule, česnek, sůl, bazalka čerstvá

Přidat fotografie receptu