Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pavliny halušky

Hodnocení receptu je 5,0 (64×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Na kostičky nakrájenou slaninu na brutvanu (plech s vyšším okrajem) vyškvaříme, přidáme cibuli, zarestujeme do sklovata a přidáme najemno nakrájené zelí, na nudličky nakrájenou šunku s čabajkou, opepříme, okmínujeme, promícháme, vložíme do rozpálené trouby na 250°C a hodinu za občasného promíchání zapékáme. Dosolíme podle potřeby až nyní, já jsem to posolil před vložením do trouby a směs byla lehce přesolená. Krok 2: Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, v mixeru rozmixujeme, přelijeme do misky, osolíme, přidáme vajíčko, mouku, promícháme, vyzkoušíme v osolené vařící vodě, zda se halušky nerozvařují (pokud ano, přidáme mouku) a přes "haluškovač" protlačujeme do vroucí vody. Vařečkou podvihneme od dna a až halušky vyplavou, necháme 3-5 minut provařit, scedíme a propláchneme teplou vodou. Krok 3: Ihned smícháme halušky se směsí ze zelí a podáváme.

Zveřejněno 28. 4. 2009

Poznámka autora Jenda1

Recept jsem dnes získal od mé kolegyňky Pavly Králové a tak mě zaujal, že jsem šel koupit hlávku zelí a recept vyzkoušel.

Postup na halušky je můj, mám ho odzkoušený a halušky všem chutnají. To abych předešel polemikám, tak k mixovaným bramborám a hladké mouce jsem přišel na východním Slovensku a k vajíčku do halušek vo Valči pod Martinem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pavliny halušky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3lOM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pavliny halušky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3lOM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Bára Palkosková 10. 2. 2017 11:58
Dobrý den. Dnes jsme chtěly udělat halušky.. Řekla jsem synovy ať dá 2 lžičky soli do vody ale on jí dal do už skoro hotových halušek.. nemáte nějaký typ jak by se to dalo zachránit? :-(

Bára Palkosková: Myslíš tým, že dal soľ do cesta na halušky? Ak áno, stačí dostrúhať nejaké zemiaky, dodaj múku a bude halušiek viac. ;-)

jedním slovem - BOŽSKÉ :-8

Prave jsme dojedli. mnamka velika! :yes:

halušky se nepovedly ale za to mohly brambory...jinak naprosto luxus takže bodík je tam :yes:

tenhle recept je fakt LUXUS!!!! :yes:

Dělala jsem a opravdu výborné:-K

Velká dobrota:-p

Tak tohle taky můžu a moc si na tom pochutnávám.:-p

Jendo, moc prima jídlo. :yes:
Moje prsty ti děkují za nápad brambory mixovat. Vždycky jsem si totiž aspoň jeden ustrouhla. ;-( Od slovenské kamarádky taky znám vajíčko do těsta, ona ale dává hladkou mouku napůl s polohrubou.
Kmín nemusím, tak jsem jen opepřila a solit to chce opravdu na konec a hodně opatrně.

halušky jsem jedla nedávno poprvé a chutnalo mi to,ale tenhle recept nemá chybu.je to něco úžasného.doporučuji.:-p

Já tloustnu, když to jen čtu a co až to udělám? Vypadá to velice dobře. Halušky mám moc ráda, ale ještě jsem je nikdy nevařila. Zdravím A.

Poměr se nedá přesně napsat, hodně záleží na druhu brambor.
Na 1 vajíčko dávám zhruba 5-6 středních brambor. Postupně pak přidávej hladkou mouku až vznikne středně husté těsto. Pak vyzkoušej z prkénka vhodit mokrým nožem několik halušek. Pokud se budou rozvařovat, musíš přidat mouky, promíchat a opět odzkoušet.:-S;-)

Ráda bych vyzkoušela, nikdy jsem nedělala.Kolik mám dát cca brambor a mouky na 1 vejce? Nedokážu to odhdnout. Nechci z toho mít beton. Děkuji

Určitě o víkendu vyzkouším, halušky mám ráda na všechny způsoby, navíc mám v ledničce kousek čabajky od slovenského skorošvagra.:yes:

Vypadá to nádherně, už delší dobu mám velkou chuť ochutnat halušky. Tak určitě vyzkouším. Dávám bodík :-)

Jendo, zase recept od tebe, na který se mi sbíhají sliny :-) Halušky miluji jak brynzové tak se zelím, ale takto upravené, to musí být opravdu pochoutka. Brambory mixuji často i já, podle toho, jak spěchám. Ukládám a dávám bod! :-p:yes::yes:

hej ta je uplne uzasna...no a ked uz budeme mat tu kategoriu *vychytavky*..tak hned jendo1 musis tu lienku, panbozkovukravicku resp. berusku;-) tam vlozit..

jééé a ta beruška krásná ředkvičková!!! :-) no paráda!!;-):yes:

Halušky miluju a tyhle možná budou ještě lepší než v obvyklé úpravě...:-p:-p
Hezký recept, překrásné fotky :yes:

...Jendo v mém případě by pan Pavlov mohl zkoumat podmíněné reflexy...:yes::yes::yes:

Milý Jendo,
myslela som si, že čo sa halušiek týka, že ma už neprekvapí nič. A hlboko som sa mýlila!
Ja toto robievam s širokými domácimi rezancami (nudle), kapustu pomaly dusím iba na platni, nešetrím čiernym korením, pivečko k tomu...Slovom, jedno z mojich súkromných TOP.
Posielam pozdrav Pavle i Tebe!:yes::yes::yes:

Jendo včera jsem je měl, ale takové normální. Jen halušky, uzené kousky a zelí. Ty tvoje je přímo bomba.A k tomu dobré piviště. Samo nebíčko. +bodík

Jani, vůbec mi nejde o to, abych byl v Top. Samozřejmě ta vaše zpětná vazba mě moc těší, ale já ty recepty vkládám, abych se podělil s ostatními o své, převzaté a zajímavé recepty, zkušenosti a nápady.:-8:-))

Výborných jídel není nikdy dost a variant na skvělé halušky taky ne :-p:yes:

Jani,Bibinko, klasické strapačky (s kyselým zelím) dělávám běžně, mě však zaujalo to hlávkové zelí a jeho příprava v troubě.:-O Poměry zelové směsi jsou od pasu;-) a jak mi Pavla řekla:-), skutečně se při zapékání nemusí podlévat.:-))

Ale že si vyhraješ s tím jídlem co :-? dávám bodík:yes::yes::yes::-D

Bože..:-p:-p:-p:yes::yes: Ty fakt chceš mít všechny recepty v Top, co?:-?:-)):-D

Jendo, takhle pozdě mé oblíbené jídlo:-?úplnej hřích,kdybych to bývala věděla, tak jsem to raději vůůůbec neotvírala-díky práci dřív nemůžeš, tak ti promíjím, ale ty chutě jsou hrozný:-!
Ukládám si recept a výhledově udělám. Já k nim používám kyselé zelí a škvarky(to miluju), s hlávkovým zelím jsem je nejedla, tak bude změna, protože co:-?protože život je o změně, jak se říká. A posílám bodíka:yes:

To vypadá hodně jedle a ty krásné fotky:-p:yes: dávám bodíka;-)

Tématické fráze:
halušky, halusky se zelim, halusky recept, halušky se zelím a uzeným masem recept, halusky se zelim a uzenym recept, recept halušky, recepty halušky, halušky z hladké mouky, jak udělat halušky, bramborové halušky recept, halusky se zelim a uzenym, domaci halusky recept, halusky z mouky, halušky videorecept, recept na halušky se zelím, haluškovač, top recepty halušky, halušky se zelím a uzeným videorecept, halušky s kyselým zelím, přesolené zelí

Suroviny:
zelí hlávkové, slanina uzená, šunka, čabajka, cibule, sůl, kmín drcený, pepř, brambory, mouka hladká, vejce, sůl

Přidat fotografie receptu