Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řecké brambory s řapíkatým celerem

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yvona cejkova

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 044 kJ /
967 kcal
Bílkoviny16,31 g
Tuky42,94 g
Vláknina34,60 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 516 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy113,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Veškeré suroviny nakrájíme na menší kousky, řapíkatý celer tak na 1 cm (nemusíme ho podélně krájet), velkou mrkev rozpůlíme napůl a krájíme na plátky 0,5 cm nebo menší mrkev na kolečka 0,5 cm. Krok 2: Brambory krájíme na kostičky cca 1,5 x 1,5 cm. Cibuli překrojíme napůl a pak krájíme po 0,5 cm proužcích, které oddělíme. Krok 3: Připravíme si hlubší plech, všechny suroviny vysypeme na plech, nic nevymazáváme, osolíme, vše dokonale promícháme. Krok 4: Navrch naklademe na plátky nakrájené máslo, kdo nemá rád, může použít za studena lisovaný olej (dýňový, vlašský, arašídový nebo lískový ořech). Krok 5: Vše podlijeme trochou vody (může být i vývar), přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby na cca 60 minut. Občas promícháme, pokud se vypaří voda, podlijeme. Krok 6: Pečeme asi 60 minut, ale někdy i déle, vše musí být měkké a vláčné, všechny chutě propojené. Na poslední minuty se může alobal odstranit.

Zveřejněno 16. 3. 2016

Poznámka autorky yvona cejkova

Tyto, mnou vymyšlené řecké brambory, mají u naší rodiny velkou oblibu. Mohou se jíst jak samotné, tak i jako příloha k minutkám, jak z drůbežího masa, tak vepřového, či hovězího. O můj recept jsem se rozhodla podělit s ostatními, protože jsem na řapíkatý celer hledala inspiraci a opět nenašla. :-)

Fotky dodám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řecké brambory s řapíkatým celerem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/07Ev

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řecké brambory s řapíkatým celerem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/07Ev

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Proč jídlo vymyšlené Češkou v Česku se jmenuje "řecké brambory", když ani skladba surovin řecká jídla nepřipomíná. Řekové by se divili.

Musím opäť pochváliť. :yes: Opäť sme varili v škole a zemiaky mali veľký úspech, zmizol skoro aj pekáč, nielen zemiaky. :-D Piekli sme na 180°C 60 min, potom sme dali alobal preč a ešte 10 min zapiekli. Skutočne všetky chute prepojené, výborné. Všetkým chutilo, ďakujeme. ;-)

Jana Remkova: ono se vše spíš pomalu dusí. Maso také čím déle pečete na nižší teplotu, tím je lahodnější.

rimanka: vživotě jsem výraz "Tuna Casserole". neslyšela, asi jsem hodně zaostalá :-O

Líbí se mi takové recepty, ale fakt péct vlastně zeleninu 60 Minut?:-O

Pokud hledáte inspiraci na řapíkatý celer, doporučuji tento tradiční americký recept na "Tuna Casserole". Na pohled nevypadá moc lákavě, ale nenechte se zmýlit, je velmi chutný. Kdysi jsem ho právě v Americe jedla a právě ten celer tam hodně vyčníval. www.food.com/recipe/tuna-casserole-13630 :-)

Tématické fráze:
brambory s řapíkatým celerem, recepty s řapíkatým celerem, recepty z celeru, zapečený řapíkatý celer s bramborem, zapečený řapíkatý celer s brambory, šťouchané brambory s řapíkatým celerem, řecké koprove brambory recept, recept srapikatym řapíkatým celerem, pecene brambory s řapíkatým celerem, zapečené brambory s rapikatym celeru, zapečené brambory s řapíkatým celerem, brambory se řapíkatým celerem, rapikaty celer a brambory, recept s řapíkatým celerem, šťouchané brambory s řapíkatý celer, duseny rapikaty celer s bramborem, kyperský koláč s řapíkatým celerem, pečené brambory sřapíkatým celerem

Suroviny:
celer řapíkatý, cibule, mrkev, brambory, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu