Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlíky pro svobodné pány

Máte rádi knedlíky, ale nemáte čas ani chuť na zdlouhavou přípravu tradičních bramborových nebo houskových? Zkuste tyto knedlíky z brambor a rohlíků, které jsou tak jednoduché, že je zvládnou i svobodní pánové.

Hodnocení receptu je 5,0 (56×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie762 kJ /
182 kcal
Bílkoviny5,30 g
Tuky1,13 g
Vláknina3,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 315 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy36,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambor oloupeme, nastrouháme. Krok 2: Tvrdý rohlík také nastrouháme, spojíme s bramborem, mírně osolíme a zpracujeme. Krok 3: Děláme knedlíčky ve velikosti vlašských ořechů a vkládáme do vroucí osolené vody. Když vyplavou, jsou hotové. Krok 4: K vyškvařenému špeku přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme ji do sklovita. Pokud chceme, můžeme přidat i klobásku. Krok 5: Co se týká množství, větším jedlíkům bych doporučila minimálně 3 brambory, na každý jeden rohlík, záleží na chuti každého z nás.

Zveřejněno 29. 4. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-Doporučené recepty Jana Karnetová Strakonice

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlíky pro svobodné pány

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/98Ox

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlíky pro svobodné pány

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/98Ox

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (72)

Veronika.Hrozna: To je blbé, no :-Q

JanaDorazinova: No konečně to moje laboratorní morče zbaštilo, vůbec nějaký knedlík. Karlovarský nechce, kynutý taky ne, bramborový jen občas , chlupatý taky, jen sem tam! Co já už zkusila knedlí! :-// Dokonce ani švestkové nebaští:-((

Veronika.Hrozna: To jsem moc ráda. Taky je moc ráda dělám, jsou rychlé a mi přijdou chutí jak chlupaté knedle :-). Děkuji za vyzkoušení :-):-K

JanaDorazinova: Už jsou snědeny , dělala jsem ze tří brambor, vyšlo 11 knedlíčků, které se zbaštili za 5 minut. Měla jsem vařené srnčí maso a domácí křen na smetanovou omáčku! Manžel říkal, že mu chutnají a baštil /zázrak/:-O, že prý jsou takové bramborové. :-D

Veronika.Hrozna: na malých slzičkách :-)

JanaDorazinova: Strouháš na slžičce, nebo menší ?

amorhop: že jo, to je fakt, když člověk potřebuje rychle :-) a když nemáš rohlík, dáš 40 g strouhanky, já to dělám od oka :-)

tak jsem dnes zkusila je to naprosto super levné rychlé a hlavně mňamozní, díky za skvělý recept určitě ne poprvé
:yes:<3

tohle zkusím pro moje děti a pro me jako svobodneho si k tomu jeste udelam zelí :-)

Palecek: No super, to mám radost :-). Klidně lze použít i strouhanka-40g 1 rohlík :-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

:yes:Ďakujem, je to jednoduché a chutné. Zdravím zo Slovenska :-K

Slavka: zdravím na Slovensko!!! :-) :-K

Karel: podle mě výborný nápad, zkusím :-K

Překvapilo mne to, že svobodný pán je žena (autorka receptu), ale jinak dobré. Pohodlnější, než shánět tvrdý rohlík k nastrouhání je použít strouhanku.:yes::-)

Strouhanka?
V každé druhé "kuchařce" stojí, že než suchá strouhanka na SMAŽENÍ, tak je lepší strouhanka ze starších neúplně suchých rohlíků.
No, kdo mlel či mixoval nevysušené rohlíky, tak ví své:-D a u nás jsme senzoricky nepoznali, zda byly řízky nacucané tukem víc, nebo míň:-)
Dříve jsem naschvál nechával bílé pečivo na strouhanku, ale teď ji zpravidla kupuju a už ve vůni je rozdíl podle různých producentů (pekáren)

Zobrazit 3 starší odpovědi

Tyhle knedlíky se dělají od nepaměti v Jižních Čechách a jmenují se drbáky. Jen se z rohlíku krájí kostky ( s úspěchem je lze bez práce nahradit výrobkem " Semmmel-Würfel Knödelbrot z Kauflandu - tam je záruka, že určitě nejsou od Babiše). S Konfitovanou kachničkou a karamelovým zelím je to pohlazení na duši i těle.:-)www.jevinevskevinarstvi.cz

Roman: Mi by bylo celkem jedno, kdyby byly od Babiše, Husáka, nebo třeba Kalouska, hlavně, že chutnají :-)

Janičko, Ty musíš být minimálně dcera kosmonauta Remka :-) tím receptem jsi mi udělala velkou radost - podobným způsobem si občas jen tak na chuť dělávám halušky (pouze s cibulí a slaninou) a tyto "míčky" mohou být fajn obměna. Protože mám "hubený" týden, tak zítra asi budou na pořadu dne :-p Pokud budu já nebo knedlíci úspěšní, tak zkusím poreferovat :-D Za recept (nápad, myšlenku - i když je to převzato) posílám :-K

Ivosisko: Moc děkuji :-D Já nejsem příbuzná pana Remka, ale moje děti už ano, vzdáleně :-)

Snadné rychlé a vypadá to nádherně. Jen škoda, že to je pro svobodné pány. Určitě se kvůli tomu nerozvedu.:-p

Dalibor : :-D To rozhodně není potřeba!! :-D

Tématické fráze:
knedlíky, knedliky z rohliku a brambor, kolik váží rohlík, drbáky recept, tvrdý knedlík, knedlíky recepty, knedlik, chlupaté knedlíky recept, knedliky z brambor a rohliku, recepty knedliky, rohlíky recept, jak dlouho vařit chlupaté knedlíky, knedlík 1 brambor 1 rohlík, knedlíčky svobodného pána, knedlík z rohlíku a brambor, knedliky z tvrdych rohliku, recept rohlík a brambor, bosaky recept, recepty z tvrdých rohlíků, bramborové knedlíky pro svobodné

Suroviny:
rohlík, brambory, cibule, slanina, klobása

Přidat fotografie receptu