Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské řezy

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Maja Motti Maja Motti

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 235 kJ /
7 226 kcal
Bílkoviny123,83 g
Tuky449,30 g
Vláknina14,60 g
Cholesterol 2,79 g
Sodík 1,23 g
Sůl3,07 g
Sacharidy664,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky vyšleháme s cukrem, vlažnou vodou a olejem. Poté přidáme do vyšlehaných bílků. Smícháme si kakao, mouku a prášek do pečiva, prosejeme a zamícháme do vaječné hmoty. Důkladně a jemně zamícháme. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme při 180°C cca 30 minut. Střední velikost plechu (já použila 32 x 36 cm.

Krém:

Do mléka vsypeme cukr, vanilkové pudingy, hladkou mouku a 3 žloutky a pořádně rozmícháme. Dáme vařit za stálého míchání na mírném ohni uvaříme hustý puding, odstavíme a hned do něj zamícháme vyšlehaný sníh ze 3 bílků a špetky soli. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

Po vychladnutí do pudingu zašleháme máslo (pokojové teploty) a natřeme na korpus.

Šlehačku šleháme s cukrem a asi v polovině šlehání přidáme ztužovač. Šlehačky šleháme každou zvlášť a teprve potom je dáme do jedné mísy a potřeme s nimi pudingový krém. Nahoře pak už dozdobit hoblinkami čokolády nebo přes stencil poprášit kakaem.

Zveřejněno 19. 3. 2016

Poznámka autorky Maja Motti

Jsou velice jemné a lahodné chuti. http://www.majamotti.eu

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3XVM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3XVM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Maggie7: Děkuji :-K

opravdu výborný dezert :-K, bodík udělen :-D

janatka: příště nechej pudinkovou vrstvu zchladit, potom teprve přidej vrstvu šlehačky. A při krájení si utírej před každým zakrojením nůž do ubrousku - a budeš mít řezy jak ze žurnálu :yes:

Nemám to tak krásné jako ty, ale zbylo jen pár kousků a to jsem musela schovat pro návštěvu. Neměla jsem obyčejnou šlehačku, tak byla použita pařížská.:yes:

O velikonocích upeču.:-p

Mňam:yes::-K

Krásné :yes:

Vypadají úžasně :-)

Navir: Dělala jsem je včera - a mohu opravdu doporučit!

To vypadá luxusně, už to mám v oblíbených a na Velikonoce vyzkouším:yes:

Tématické fráze:
francouzsky rez, francouzké řezy, francouzske dezerty, francouzské dezerty recepty, francouzské zákusky, francouske rezy, francouzska slehacka, francouzske moučníky, francouzké dezerty, francouske řezy recept, francouzské žloutkové řezy, francouzske rezy s jablky, jemné francouzské řezy recept, francouzké řezy recept, francouzský řezy s pudinkem, francozke rezy, francouzské zákusky recepty, velmi jemné francouzské řezy, orechy šlehačka dezert, francouzské jablkové řezy

Suroviny:
vejce, cukr krystal, voda, olej, mouka polohrubá, kakao, prášek do pečiva, mléko plnotučné, cukr krystal, pudink vanilkový, mouka hladká, žloutek, bílek, máslo, smetana ke šlehání, cukr moučkový, ztužovač

Přidat fotografie receptu