Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polentové noky s hermelínem a česnekovo-bylinkovým máslem

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 320 kJ /
2 227 kcal
Bílkoviny38,63 g
Tuky135,86 g
Vláknina5,98 g
Cholesterol 402 mg
Sodík 1,15 g
Sůl3,00 g
Sacharidy209,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve větším kastrolu dáme vařit vodu, kterou osolíme buď obyčejnou solí nebo bylinkovou kostkou (lepší :-) ). Do vroucí vody za stálého míchání přisypáváme polentu a od bodu varu vaříme a průběžně často mícháme asi 15 minut. Uvařenou polentu smícháme s nadrobno nakrájeným hermelínem, povrch uhladíme, potřeme rozpuštěným máslem nebo olivovým olejem a necháme vychladnout. Krok 2: Mezitím ze změklého másla, prolisovaného česneku, bylinek, citrónové šťávy a soli utřeme bylinkové máslo, vytvarujeme do válečku a necháme v ledničce (nebo chvilku i v mrazáku) ztuhnout.
Z vychladlé polentové směsi tvarujeme pomocí lžíce nebo rukama malé noky (velikosti sousta), které potom ohřejeme v mikrovlnné troubě nebo na pařáku a poklademe bylinkovým máslem.

Zveřejněno 29. 4. 2009

Poznámka autorky Eliza

Noky můžeme použít jako přílohu k minutkovému, grilovanému nebo pečenému masu, ale dobré jsou i jen se salátem nebo zeleninovou oblohou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polentové noky s hermelínem a česnekovo-bylinkovým máslem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g58Y

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polentové noky s hermelínem a česnekovo-bylinkovým máslem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g58Y

Komentáře (8)

Teto recept je jako dnešní nabídka. Zrovna jsem ho chtěla pochválit, jak je zajímavý a já už to jednou udělala :-8:-8, ale zatím jsem ho neuvařila. Musím se k to mu odhodlat.;-)

Elizo, to se mi moc líbí. Polentu občas dělám, ale takhle jsme ji ještě neměli. Díky za nápad, už je v oblíbených:yes: Bodík dávám už teď :-)

Včera jsem receptík naštěstí přehlédla, to bych neusnula - teď jen koupit polentu :-p;-):yes:

Nádhera, ty nám teda děláš chutě ;-)

Totiž neumím tvarovat noky lžícemi, tak jsem to patlala ručně...:-// :-8 Takže to může ve výsledku vypadat mnohem lépe...:-);-)
A omlouvám se za překlep...:-8

Holky, manžel včera přišel domů a prohlásil: "Co je to za nevzhledný hrudky?" :-D:-D (a to koukal na ten naaranžovaný talíř :-D), ale potom baštili všichni a moc kim chutnalo. Myslím, že je to opravdu dobré.

:-O Taky zajímavé. Už jsem si koupila polentu, protože mně tady na TOPkách už s polentou něco zaujalo. Ale ještě jsem ji nedělala :-8. Musím se zlepšit a vyzkoušet třeba i tento tvůj receptík. Ď. za připomenutí a za tip ;-)

príma nápad:yes::yes:vypadá zajímavě:-)

Tématické fráze:
polenta recept, kukuřičná polenta recepty, bylinkové máslo recept, kukuřičné noky, polentové knedlíčky, polenta recepty, kukuřičná krupice-recepty, polenta na zahuštění, kuřecí prsíčka s bylinkovým máslem, kukuřičná polenta recept, jak vyrobit dip k masu, toust s bylinkovým máslem, kukuřičná polenta, noky z kukuřičné krupice, česneková polívka, paprika plněná polentou o babici, jak se vaří kukuřičná polenta, tousty s bylinkovým máslem, kukuříčný noky, kukuřičná krupice recepty

Suroviny:
krupice kukuřičná, voda, sůl, sýr hermelín, máslo, máslo, česnek, šťáva citronová, pažitka, petrželka, libeček, sůl

Přidat fotografie receptu