Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celozrnné pečivo

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Boubelinda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 407 kJ /
1 770 kcal
Bílkoviny45,75 g
Tuky39,60 g
Vláknina21,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,22 g
Sůl8,00 g
Sacharidy297,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ingredience dáme do pekárny v tomto pořadí. Krok 2: Zapneme program těsto. Pokud bude těsto při hnětení lepivé (dle velikosti brambory), přidáme trochu hladké mouky. Krok 3: Po vykynutí, vytvarujeme pečivo a necháme na plechu kynout ještě 40 minut. Krok 4: Pečivo pomažeme vajíčkem, mlékem nebo vodou a posypeme semínky. Krok 5: Dáme péct na 220°C asi 20 minutek.

TIP: Oblíbené recepty na domácí pečivo

Zveřejněno 29. 4. 2009

Poznámka autorky Boubelinda

Je možno přidat také oblíbené koření např. vegetu.

Výborné je taky udělat rohlíky a zabalit do nich anglickou slaninu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnné pečivo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lOX5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnné pečivo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lOX5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Takto hodně celozrnné pečivo mám moc ráda :-) jen brambor přidávám vařený ;-) pokud ho tedy dávám...

Kolik kusů je kusů z tohoto množství?

Upekla jsem k večeři žemličky podle tohoto receptu a jsou:yes::yes::yes:.

Naprosto super,... jen se po nich zaprášilo, díky.:-p

Kolik kusů je z uvedené dávky?

Pečou se mi v troubě a voní mi nádherně celej byteček :yes: Už se na ně moc těším. Doufám,že budou chutnat stejně tak užasně jako skvěle voní. Takže posílám :yes:

MATEBAR: určitě, ale nechala bych to déle kynout a 1/2 kostky droždí.;-)

Houtičky vypadjí skvěle...:-p určitě vyzkouším:yes: , mám jen malý dotaz..když nemám domácí pekárnu,tak můžu postupovat klasickým způspobem,jak jsem zvyklá,když dělám něco z kynutého těsta..?:-8 děkuji:-)

Zrovna vyzkoušeno - ochutnáno rovnou z trouby, ňam:yes::yes::yes:

tééda Bilkovai vypadají moc nádherně. Dobrá obměna. Taky vyzkouším.:yes:

Vyzkoušeno a vynikající:-K:-K:-K Udělala jsem takové mini bagetky a do zářezů jsem dala uzené. Dobrůtka. Děkuji za recept a budu opakovat častěji. Dovolila jsem si přidat foto;-)

To musím vyzkoušet.....za 5:yes::-K

jsou moc dobré... budou dnes k večeři.. pokud se mi to podaří tak přidám fotečku...

Jsou velice dobré, kypré. Přidávám fotku. Nedělala jsem naposled. Posílám bod.:yes::yes:

:-D:-D:-)) To jsem strašně ráda Mirco75, že chutnali. Já si je peču jen pro sebe, protože ten můj je nerad ani kupované (jenomže je ani neochutnal:-/) :-))

Načíst další komentáře (10)

Tématické fráze:
domácí pečivo, celozrnné pečivo z domácí pekárny, žitné pečivo, žitné pečivo recept, recepty z celozrnné mouky, žitné pečivo recepty, domácí pečivo z žitné mouky, domaci pecivo ze spaldove mouky, recepty na domácí pečivo, domácí pečivo recept, pečivo recepty, domácí žitné pečivo, recept na zdrave pecivo, pecivo, recepty na pečivo, recepty z celozrnne zitne mouky, recept na domácí pečivo, pečivo recept, domácí pečívo ze žítné mouky, domácí pečivo recepty

Suroviny:
voda, brambory, olej, ocet, mouka celozrnna pšeničná, mouka celozrnná žitná, mouka hladká, sůl, cukr, droždí sušené, semínka slunečnicová

Přidat fotografie receptu