Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní kopřivová nádivka

Jednoduchá rychlá nádivka plná vůně a chuti medvědího česneku. Jarní bylinky, kopřivy, nebo třeba listový špenát dodají barvu a přiblíží po dlouhém sychravém zimním čase přicházející jásavé a slunečné jaro.

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

LPisarova

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min bez doby chladnutí

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 183 kJ /
2 195 kcal
Bílkoviny180,40 g
Tuky68,80 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 1,62 g
Sodík 7,80 g
Sůl18,55 g
Sacharidy203,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzené maso opláchneme, vložíme do vroucí vody a 30 minut vaříme. Uvařené maso necháme vychladnout a nakrájíme na malé kostičky. Vývar dáme stranou a necháme vychladnout. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ve větší míse smícháme žloutky, cca 200 ml vlažného vývaru z masa. Přidáme nakrájené maso, nasekané kopřivy a toastový chléb. Vše promícháme, podle chuti osolíme. Krok 3: Pokud se hmota zdá být příliš řídká, zahustíme ji trochu strouhankou. V opačném případě přidáme vývar z masa. Nakonec do nádivky zlehka vmícháme sníh z bílků a přendáme do pekáče vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Krok 4: Pekáč vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme cca 30-40 minut.

TIP: Co patří do nádivky, jak ji upéct a k tomu dalších 7 oblíbených receptů

Zveřejněno 25. 3. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní kopřivová nádivka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DoZn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní kopřivová nádivka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DoZn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Jednoduchá, rychlá - a musí být dobrá! Dala bych si.:-*

:-p

Určitě zajímavá varianta nádivky:yes:, ale asi bys měla změnit kategorii, Zeleninová asi neprojde ;-);-)

Tématické fráze:
jarní nádivka, kopřivová nádivka, jarní nádivka recept, kopřivová nádivka recept, jarní nádivka recepty, nádivka koprivova, nejlepší koprivova nadivka, recept koprivova nadivka, recept na jarní nádivku, kopřivová nádivka do kuřete, kopřivová velikonoční nádivka, koprivovanadivka, jarni nádivky, jarní nádivka fotografie, recept jarní nádivka, koprivova nadivky, recept kopřlvová nádivka, nejlepší jarní nádivka, velikonoční nádivka od sapika, velikonoční nádivka podle sapíka

Suroviny:
maso uzené, chléb toustový tmavý, vejce, sůl, pepř mletý, česnek mědvědí, kopřivy, strouhanka, máslo

Přidat fotografie receptu