Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Laskonkové řezy II.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie33 725 kJ /
8 061 kcal
Bílkoviny146,23 g
Tuky503,75 g
Vláknina43,90 g
Cholesterol 3,39 g
Sodík 1,40 g
Sůl3,59 g
Sacharidy713,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: K bílkům přidáme špetku soli, ušleháme sníh a po lžících do něj zašleháme cukry a pak posupně žloutky. Mouku, kakao a prášek do pečiva prosejeme a zlehka vmícháme do pěny. Těsto rozdělíme na dva stejné, pečícím papírem vyložené plechy a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Mezitím si připravíme kokosový plát. Krok 2: K bílkům přidáme špetku soli a opět ušleháme sníh a po částech do něj zapracujeme cukr. Potom zlehka vmícháme kokos promíchaný s práškem do pečiva. Těsto vlijeme na stejný, pečícím papírem vyložený, plech. Pečeme asi 20 minut až povrch lehce zrůžoví. Krok 3: V kastrůlku prošleháme 400 ml mléka, cukr, puding, mouku a svaříme. Potom přimícháme prošlehané žloutky se zbytkem mléka a krátce provaříme. Odstavíme ještě chvíli mícháme, pak přikryjeme folií a necháme zchladnout. Máslo vyšleháme do pěny a postupně do něj zašleháme vychladlý puding. Krok 4: Jeden tmavý plát natřeme polovinou krému, přiložíme kokosový plát a potřeme druhou polovinou krému, tu přikryjeme druhým tmavým korpusem. Krok 5: Šlehačku, čokoládu a tuk rozpustíme ve vodní lázni a umícháme dohladka. Polevu naneseme na korpus a posypeme strouhaným kokosem.

Zveřejněno 27. 3. 2016

Poznámka autorky Bahula

Inspirace: upravený recept z Knihovničky receptů

Tip: moučník je velmi lehký a jemný, příště posypu kokosovou moučkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Laskonkové řezy II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kLgX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Laskonkové řezy II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kLgX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (18)

Bahula: Teď jsem načla a chutnala. Naprostý luxus, jako když vejdeš do dobře vedené kavárny, vůně čerstvého kafe, luxusního alkoholu a čerstvých zákusků. Vše v jednom koláčku!:-K:-K:-Přidala jsem dvě skromné fotečky, není tak krásný, jako tvůj, ale vůbec mi to nevadí, vím jistě, že se spapá! :-K

Veronika.Hrozna: Děkuji :-K:-K:-K

Bahula: Tak jsem to dnes dala, tmavé těsto doba pečení 15 minut teplota 180. Těsto hlídat poslední 2-3 minuty.Sněhové těsto 40 minut na 150, ale mělo být déle, trošku se mi polámalo při přendavání, ale svrchu už bylo růžové.
Stejně šlo pod krém a druhé těsto, tak to nikdo neuvidí.
Krém 1,5 balíčku Zlatý klas, 60 g, 400 ml. mléko a 120 ml kávy uvařené ze 140 ml vody a 14 g mletého kafe. Domácí vanilkový cukr a 6 žloutků. Ty tvoje krémy nikdy nejsou moc sladké, ale vždy velmi dobře doplní koláč. Krém je naprosto famózní , vše ušleháno s máslem! Ty tvoje krémy, jsou naprosto bezkonkurenční, když budu dělat kávový krém, tak jen tento! Je jak vánek s kafíčkem a rumem!<3 Už jsem vyzkoušela hodně, kávových krémů, ale žádný mi tak nechutnal.
Děkuji za recept, zítra dám polevu a nakrojím. ;-)

casino: V " každém připadě" poslechnu ! Už to nějak zvládnu, každý poradil a už vím, co si vyberu!
Možná to dopadne o moc líp, jako ten pudink! :-D

Bahula: Kávové rádi máme! Mám přidat nescafe, nebo uvařit zrnkovou a přidat podle chuti? Já vím, že ten pudink někde je, ale nevím kde. Nebo uvařím Zlatý klas a jako příchuť dám uvařené kafe, ať se mi tam nemotá ta hnusná vanilka z těch pudinků. Už je vůbec nepoužívám, vařím poctivý pudink, nebo krém, vanilkový lusk, žloutky a Zlatý klas. ;-)

Veronika.Hrozna:
Sice piju Nescafé, ale sem:-?
B никаком случае :-* :-D
Čobolotobolo, leč zajisté si vzpomenete na ty pradávné oválné "L"askonky s griliášem "vo vnútri aj zvonku", že :-)
Pak to líné cukrářky zracionalizovaly a začaly dělat s kokosem (udělat správný griliáš chce čas a není to brnkačka) a ty původní aby jeden pohledal :-(
No, ale ten krém tady zdá se býti OK:-K

Veronika.Hrozna: pudink jsem kupovala asi v řetězci Albert od Oetker. Pokud nemáš Latte, dala bych vanilkový a přidala trochu kávy. Pokud máte rádi kávové, tak bych přidala kávy více. Chce to trochu improvizovat :-K:-K

SilviaD: Ach,jo ma to byt vyrazne kavove, nebo jen zavan, no ? Netusim!

Veronika.Hrozna: No ja by som kľudne dala dve čajové lyžičky instantnej kávy. Ak chcete výraznejšiu kávovú chuť tak aj štyri, lebo je tam 0,5l mlieka a plus ešte ostatné suroviny. Poprípade pridávajte postupne do mlieka a ochutnajte.

magdalenka : Ale, nemam Ahnung, kolik te kavy pridat, abych to nepokazila. ;-(

Veronika.Hrozna: ak nedostať kávový puding, asi by som dala instantnú kávu do pudingu uvareného z mlieka a škrobu - Maizeny.

Bahula: Čím mohu nahradit ten pudink latté, u nás se nedá koupit, kde to u vás kupuješ, ve kterém řetězci? Hledala, jsem v Kaufu a Tescu, nic ! ;-(

Bahula: Výborně,, ty mám dva stejné. Jen se ujišťuji, pečou se dva pláty tmavého těsta a jeden bílkový plát světlý, ne dva!

Veronika.Hrozna: Klasický 40x32 :-K

Jak veliký plech ? ;-)

Tématické fráze:
laskonkové řezy, recept na laskonkove rezy, laskonkové těsto, řezy bahula.cz, laskonkové řezy videorecept, 170g z bílků, ořechové laskonkové těsto, rezy bounty bez peceni, laskonkové řez, www,řezy od bahula, laskonkové rezy ii, slovenský řezy na plech, lastonkove řezy na plech, lasconcove řezy recept, laskonkove rezi, lakonkové řezy s tvarohem, laskonkovy rez ii, slovenský recept na laskonkove řřezy, recepty řezy bahula, laskonkove koláč

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, mouka hladká, kakao, prášek do pečiva, sůl, bílek, cukr krupice, moučka kokosová, prášek do pečiva, sůl, mléko, pudink latté, cukr krupice, cukr vanilkový, žloutek, mouka hladká, máslo, rum, čokoláda na vaření, smetana 33%, tuk 100%

Přidat fotografie receptu