Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Worcesterská marináda

Klíčem ke křehkému a šťavnatému grilovanému masu je dobrá marináda a správná doba odležení. Jemně pálivá marináda z worcesterské omáčky je určitě tou správnou volbou. Perfektně se hodí k vepřovému, nebo kuřecímu masu.

Hodnocení receptu je 5,0 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min bez doby odležení

15 min (15 min příprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 337 kJ /
559 kcal
Bílkoviny3,22 g
Tuky42,26 g
Vláknina9,58 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5,34 g
Sůl14,20 g
Sacharidy39,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibule oloupeme a pokrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 2: Worcester, olivový olej, vinný ocet, kečup, cibuli, česnek, majoránku, petrželku, pálivou papriku, sůl a cukru smícháme. Krok 3: Do takto připravené marinády naložíme námi zvolené maso. Necháme odležet do druhého dne. Krok 4: Na druhý den pečeme v troubě nebo grilujeme na ohni.

TIP: Jak dlouho marinovat nejčastější druhy masa?

Zveřejněno 1. 5. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj: Blesk magazín - marinády

Maso může být jakékoliv - vepřové i kuřecí. Já naložila žebírka a bůček.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Worcesterská marináda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xG89

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Worcesterská marináda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xG89

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Kupodivu dobrota.
Použila jsem na pečená vepřová žebra.:yes:

luxusní marináda... naložil jsem v ní kuře a prostě bomba :yes::yes::yes::yes:

freedom: ;-)

Šárka: to se nemá vlézt:-)). Má se to potřít tou marinádou;-)

nevím jak ostatním, ale mě se do toho vlezl jen jeden plátek masa .... :-/

:no:

Dnes provedu naložení,zítra ochutnám a ohodnotím.:-p


Jak jsem slíbil,tak i konám.Marináda,kterou jsem použil je velmi dobrá a rád dávám bodík a pochvalu!:yes:

BILKOVAI, nechť je ti útěchou, že taky trpím:-!:-)):-D

:-O:-p:-D:yes:

Krásné foto. Jani, tohle je týrání. Já masožravec, milovník grilovaných jídel skučím u počítače a musím skáknout do lednice alespoň pro kolečko šunky. Toto se fakt už nedá vydržet.;-( Takový dobroty:-p Tahle fotka mě fakt dostala;-( Samozřejmě bod:yes:

Jani, fotečky se Ti tedy moc moc povedly:yes: Marinády z Blesku jsem si taky schovala, některé vypadají fakt dobře a tahle k nim zrovna patří.:-p Máš bodík:-)

:yes::yes::yes: Krásné fotečky. Člověk se na ně jenom podívá a má okamžitě hlad. Posílám bodík.

Díky, Eli, no, fotky se mi docela povedly, taky se mi líbí:-));-)

To jsou překrásné fotky...:-p Marinádu brzy prubnu, bude jistě skvělá. Ď :-)

Mám uloženo, na grilování jí určitě použiju, líbí se mi (no, to maso víc:-D)Dávám jasného boda i za krásný fotky:yes:

Dnes pripraveno s kotletou a pro velký zájem ani nenafoceno;-)trhali mi to Jani z pánvičky.:yes:

Tématické fráze:
marináda, marináda na bůček, marináda na žebírka, naložení žebírek, naložení bůčku na grilování, worcesterská omáčka, worcesterová marináda, recepty na grilování bucku, marinada z worcestru, marinada naloženi bučku, blesk magazin, marináda na grilovaná žebírka, marináda na žebírka bůček, bůček marináda, marináda bůček, pečeme bůček, blesk marinády, top recepty marinády, marináda na žebírka top recepty, worcester omáčka

Suroviny:
omáčka worcesterová, olej olivový, ocet vinný, kečup sladký, cibule, česnek, majoránka, petrželka, paprika sušená pálivá, sůl, cukr

Přidat fotografie receptu