Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslový lilek v sezamu

Hodnocení receptu je 4,2 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie469 kJ /
112 kcal
Bílkoviny1,24 g
Tuky1,06 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy24,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek nakrájíme na 1 cm kolečka. Na oleji opečeme osolený lilek z každé strany asi 2 minuty. Můžeme lehce podlít vodou, ale jen na dno. Po té lilek vytáhneme, přidáme máslo, česnek, oregáno a necháme rozvonět. Přisypeme cukr a necháme rozpustit. Zastříkneme octem a necháme zavařit. Vrátíme zpět lilek a z obou stran prohřejeme. Vytáhneme a posypeme semínky. Krok 2: Podáváme s pečivem nebo mozarellou a rajčátky.

Zveřejněno 4. 4. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslový lilek v sezamu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/07y7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslový lilek v sezamu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/07y7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Ty jsi kouzelnice :-Q

Mňam

to se mi líbí:yes:

Tématické fráze:
jak zavařit lilek, lilek v sezamu, zavarit lilek, jak zavarit peceny lilek

Suroviny:
lilek, máslo, olej, česnek, balsamico, cukr, semínka sezamová, sůl, koření oregáno

Přidat fotografie receptu