Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 469 kJ / 112 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,24 g |
Tuky | 1,06 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 24,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájíme na 1 cm kolečka. Na oleji opečeme osolený lilek z každé strany asi 2 minuty. Můžeme lehce podlít vodou, ale jen na dno. Po té lilek vytáhneme, přidáme máslo, česnek, oregáno a necháme rozvonět. Přisypeme cukr a necháme rozpustit. Zastříkneme octem a necháme zavařit. Vrátíme zpět lilek a z obou stran prohřejeme. Vytáhneme a posypeme semínky.
Krok 2: Podáváme s pečivem nebo mozarellou a rajčátky.
Zveřejněno 4. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Máslový lilek v sezamu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/07y7
Moje poznámka
Máslový lilek v sezamu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/07y7
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno před 8 hodinami
Vajíčková pomazánka s petrželkou a okurkou
Přidáno před 8 hodinami
Vajíčková pomazánka s hráškem
Přidáno před 8 hodinami
Pečená jehněčí kýta
Přidáno před 13 hodinami
Velikonoční koláč
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční sekaná
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí maso na špeku a kořenové zelenině
Popelkaa před 19 minutami
Housky - zajíčci
TAkova před 1 hodinou
Tvarohové řezy - hrnečkové
AndreaAbb před 2 hodinami
Jidáše, jidášky…
stefi.f47 před 9 hodinami
Škubánky s mákem a škubánkové smaženky
Tereziena před 10 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Noe_tvori před 10 hodinami
Tvarohové noky
Lencadlo před 10 hodinami
Cibulová pomazánka s nivou
Michaela-w před 10 hodinami
Babiččiny kynuté buchty
klarakucakova před 10 hodinami
Velikonoční beránek
Iveta_Brabcova před 11 hodinami
Tématické fráze:
jak zavařit lilek,
lilek v sezamu,
zavarit lilek,
jak zavarit peceny lilek
Suroviny:
lilek,
máslo,
olej,
česnek,
balsamico,
cukr,
semínka sezamová,
sůl,
koření oregáno
Komentáře (3)