Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nugátové kostky

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 781 kJ /
4 967 kcal
Bílkoviny90,28 g
Tuky231,74 g
Vláknina21,50 g
Cholesterol 1,53 g
Sodík 629 mg
Sůl1,61 g
Sacharidy588,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vajec oddělíme bílky, přidáme pár kapek citronové šťávy a vyšleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem a postupně přidáváme horkou vodu, až se utvoří hustá pěna. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme tuhý sníh. Krok 2: Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi 20 minut při 170 stupních. Krok 3: Mléko svaříme s kakaem a necháme pořádně vychladit. Krok 4: Máslo utřeme s cukrem, a po troškách přidáváme vychladlé kakao. Krok 5: Nakonec vmícháme vmícháme mleté piškoty a rum. Tento krém natřeme na vychladlé upečené těsto a polijeme čokoládou.

Zveřejněno 2. 5. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-recepty, které mi meilem včera poslal Vašek Froněk

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nugátové kostky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MjNA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nugátové kostky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MjNA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

vybusna :-D:-)) no vidíš, ale už dělám jinou čokoládu a ještě než ztuhne úplně, naznačím si do čokolády kostky-řezy. pak to vypadá o něco lépe;-)

jana r....ked sa pozeram na tie kocky :-D presne presne by som ich nakrajala aj ja takto. ani keby som svoje videla. ja to nechapem a pritom viem, ze mucnik musi byt studeny. Noz v horucej vode, niekolkokrat cokoladu najprv horucim narezavat a az potom zakrojit....toto vsetko robim . A nic. Tak ma potesilo, ze tieto na obrazku su take ako byvaju moje. :-8

KRISTÍNA (neregistrovaný/á) :-):-) jasně, zkus;-)

KRISTÍNA 23. 3. 2010 16:13
:-K :-* uděláme to :-))

pes filipes. No, já to melu na mlýnku na ořechy, taky by to určitě na masovém mlýnku, ale určitě by nevadilo to rozhňágat i válečkem na nudle;-):-))

dotaz neumětela: nemám mlýnek, piškoty budu "drtit" :-) a otázka je, jak moc najemno? Úplně, jako je třeba strouhanka, nebo stačí pomačkat na jemnější kousky?
Děkuji.

:yes: Jéééé, tohle také doma peču a občas do nádivky dám mleté ořechy a je to moc dobrý moučník:-p:yes:

eblan, všichni tady občas slintáme do klávesnice:-)):-D Já se tady jdu jen mrknout a hned letím dokoupit kolikrát něco, co potřebuji a už peču, smažím...:-)):-D a pak kynu a kynu...:-D:-)):-D:-))

Úplně tu slintám:-( vypadá nádherně, budu muset udělat:yes:

Jani, to vypadá na luxusní moučníček :yes:, pomlaskávám si tu naprázdno,i o půlnoci :-/:-D:-D

Jani dala jsem tam asi 2 lžíce polohrubé, nechtělo se mi honem běžet do špajzu pro balíček nové hladké:-D

Iljusa, mám dojem, že máme úplně stejný plech! Já jsem ho celý nefotila, ale ten stříbrný, menší mi dala jedna prodavačka z Alberta, když rušili grilované produkty a jsem moc ráda, že ho mám, nám stačí menší.;-) Taky se mi zdá, žes použila jinou mouku, že?:-?:-) A ten odkaz na tu čokoládu, to je myslím od žížalky, která k nám taky chodí, tak možná, že poradí, ale já fakt dle Pipre dělám čokoládu z mléka a čokolády na vaření, někdo přidává olej,někdo solamyl, já přidala kousíček 100% tuku;-)

Jani, chtěla jsem ti napsat, že se mi to také srazilo při přidání kakaového mléka - ale nejsi tele, jak si napsala, je to normální, neboť tuk a tekutina se velice špatně pojí. (Byla jsem poučena i naším rodinným chemikem - synem - prohlásila jsem také že jsme holt dvě telátka:-D):-)Příště udělám krém z celého másla a více piškotů, méně cukru - asi jsem měla větší plech - ty máš více krému;-(:-D, rodina mi ho asi více ochutnávala než jsem ho stačila namazat:-D

Magdalenko, tento moučník jsem zrovna zdobila rozpuštěnou čokoládou zamíchanou v kysané smetaně (viz příspěvek níže) a na zdobení se mi velice osvědčila čokoládová poleva http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JQNMLM...;-)
Jani, Václave, děkuji za receptík, je to vynikající:-!

Jani, ďakujem Ti za odpoveď. Obyčajne pod receptami býva iba: toľko čokolády, toľko 100% tuku. Alebo:na vrch čokopoleva. Čiže mne sa obyčajne láme a tým pokazím celý múčnik.
Fakt iba čokoláda a mlieko? A skúšali ste čokoládu s kyslou smotanou?

:-p:-p a ;-( - pláču proto, že je tak pozdě večer ... :-D:yes:

Magdalenko, já ji sice nemám tak ozdobenou, jko Iljusa, ale taky ti třeba poradím. dělám čokoládu, která se mnohem lépe krájí a nepraská. 3 lžíce mléka a jednu čokoládu na vaření zahřej normálně na sporáku a můžeš přidat lžičku 100% tuku, ale nemusíš. Naučila mne to Pipre, která tady taky chodí a musím říct, že je to zatím nejlepší poleva, jakou jsem dělala. Když dám 100% tuk, kakao a cukr, poleva praská při krájení.

Iljuša, mohla by si, prosím napísať ako robíš polevu - máš ju krásnu. Ja mám s polevou večný problém!!!(teda aj s ňou.)

No, prosím a zase tak hezké fotky:-) Kam se hrabu! No, ale hlavně, když chutnalo, já se musím ještě učit. Vypadá to skvěle Iljuso!!:yes::yes::yes:

Upečeno, velký kus snězen - vynikající. Jako polevu nahoru jsem do rozpuštěné čokolády zamíchala zakysanou smetanu ;-) :-p:yes:

Jani, určitě to bude dobré:-8, ale to není až tak moje krevní skupina.:-O
Posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:
Jó, dnes jsme byli v Karviné a jeli přes Orlovou a nevěděl jsem, kam se stavit na chutný oběd. Tak doufám, že to napravíš.;-):-O

Jani díky, už peču korpus, kakao se chladí. Jen jsem se otočila na syna, vysvětlit mu, co peču a kakao mi "přišlo" naproti. Jako kdybych nikdy nevařila klasické kakao:-8Jak jsem stará, tak jsem bl.á:-D

Iljuso, dělala jsem z malého sáčku 120g a polovinu druhého sáčku, takže asi 180g, ale tu druhou polovinu jsem nevážila, takže dohromady zhruba 180g a nelekej se, kdyby se ti ten krém pak srazil. To je moje specialita:-)) Nevím, proč se mi to stává, jsem tele, no. Ale když budeš to kakao pomalinku po troškách přilévat, nemělo by se to stát a kdyby náhodou, tak neboj, ty piškoty to spraví;-)

Jani, jsem asi blázen, chci to jít péci, ale zeptám se, ty piškoty, jak velký sáček - mám doma 480 g piškoty:-//:-?

Iljusa, tak to jsme na tom stejně:-)):-D

Panebože, já nedělám nic jiného, než pořád něco peču:-!:-!Václave, Jani, nechte toho:-!:-!

Já směji a až teď po sobě čtu, co jsem to pro změnu já předtím vykouzlila. Slohově také nic moc. :-)..chybí tam z.

To já teda tuším...ale ruku do ohně bych za to nedala:-D:-)),já se chechtala taky. Zkrášlujeme zahradu, jako je sekání, zkracování, střihání atd. a vždycky sem jen nakouknu. Jiřko, máme asi stejnou sobotní náplň, ale teď jdem na kafčo.;-);-)

aha, no, už jsem to opravila:-D

No fakt Jani, máš to pičkotů místo z piškotů:-D:-D:-D:-D

Tématické fráze:
luxusní nugátové řezy, nugátové buchtičky, luxusní nugátové řezy s ořechy, nugátová poleva, nugátové řezy s ořechy, cokoladova poleva s kysanou smetanou, nugátové kostky-nepečené, nugátová čokoláda na vaření, čokoláda na vaření nugátová, nugátové řezy nepečené, nugátová čokoláda recept, vanocni kostky, nugátová čokoláda, nugátové kroužky, nugatove, nepeceny nugat, nugátove řezy na plech, nepečené nugátové řezy, cokoladova poleva ktera se dobre kraji, nugátové řezy z piškotů

Suroviny:
mouka hladká, cukr, vejce, voda, prášek do pečiva, šťáva citronová, piškoty, mléko, máslo, cukr moučkový, čokoláda mléčná, rum, kakao

Přidat fotografie receptu