Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenka s portskou švestkovou (povidlovou) omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie931 kJ /
223 kcal
Bílkoviny0,89 g
Tuky0,32 g
Vláknina3,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy17,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Panenku osolíme a opepříme a opečeme ji na rozpálené pánvi s olejem ze všech stran. Měla by zůstat uvnitř šťavnatá, takže ji opékáme cca 2 minuty z každé strany . Vyjmeme a zabalíme do alobalu Krok 2: Stáhneme plamen na minimum a vlijeme portské. Kdybyste ho nalili do velmi rozpáleného oleje, bude vám to strašně prskat. Teď už opět můžeme zvýšit teplotu a přidáme zredukovaný vývar, povidla, jalovec a tymián. Důkladně rozmícháme a redukujeme na požadovanou hustotu. Podle potřeby dochutíme. Krok 3: Panenku vyjmeme z alobalu, šťávu vlijeme do omáčky a promícháme. Panenku můžeme nakrájet na silnější plátky (filírovat) a podáváme s opečenými brambory a omáčkou, kterou můžeme přecedit přes jemné sítko.

Zveřejněno 13. 4. 2016

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka s portskou švestkovou (povidlovou) omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Nl5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka s portskou švestkovou (povidlovou) omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Nl5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

chocolate: Tak já mám povidla, maso, ale to portské...no, to teda fakt nemám, nestačilo by něco obyčejnějšího? A nemám na mysli krabičák...8-(

babi: Můžete přidat i lepší červené víno, nechte ho ale před přidáním vývaru hodně odpařit ;-)

Zobrazit starší odpověď

Sice nemam po ruce panenku, ale ta omacka bude urcite vyborna i ke kotletce. Dekuji za dalsi paradni napad:yes:, portske mam otevrene a povidla urcite take najdu.

Nádhera:-Q:-Q:-Q Ukládám k oblíbeným, brzy musím vyzkoušet.

Tož to jo:-QAndri,podle surovin i fotky to musela být dobrota:-K:yes:

Recept se mi moc líbí,jen já takovou omáčku nemůžu,je jistě dosti sladká,ale musí to být mňamka<3:yes:

1974andrea: Dajda: děvčata díky moc za vysvětlení:-*:yes:

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
panenka se svestkovou omackou, vepřová panenka s povidlovou omáčkou, vepřová panenka se švestkovou omáčkou, povidlová omáčka, svestkova omacka k panence, vepřová panenka s povidly, panenka na švestkové omáčce, vepřová panenka plněná švestkami s povidlovou omáčkou, švestková omáčka s panenkou, švestková omáčka s portským vínem, panenka s švestkovou omáčkou, recept panenka švestková omáčka recept, povidlová omáčka s panenkou, vepřová panenka s švestková povidla, vepřová panenka na švestková povidla, kančí panenka se švestkovou omáčkou, vepřové s povidlovou omáčkou, povidlova omacka k vepr.panence, švestková omáčka s panenka, panenka švestková omáčka recept

Suroviny:
panenka vepřová, povidla švestková, vývar hovězí, víno portské, jalovec, tymián čerstvý, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu