Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tuňák v zeleninovém zábalu

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie521 kJ /
125 kcal
Bílkoviny3,50 g
Tuky0,70 g
Vláknina10,15 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 280 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy21,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si smícháme přísady na marinádu, ochutíme tak, aby to bylo příjemně nakyslé kořeněné chuti. Vložíme steak do marinády, maso musí být potopené, a necháme přes noc v ledničce. Krok 2: Druhý den maso osušíme a vložíme na rozpálenou pánev (můžeme pokapat olejem). Podle tloušťky masa prudce opečeme 1 minutu po každé straně, pak zlehka pokapeme marinádou a dopečeme cca 4 – 5 minut po každé straně. Maso na řezu zůstává ještě růžové a je šťavnaté. Plotýnku vypneme a chvilku necháme rybu odpočinout. Krok 3: Současně na druhé pánvi rozpálíme trochu oleje, vhodíme zeleninu, kterou přikořeníme špetkou grilovacího koření a zhruba 7 minut restujeme, podlijeme ji troškou marinády, promícháme a sporák vypneme. Zelenina by měla být akorát na skus. Krok 4: Talíř vyložíme listy salátu, pokapeme limetkou, olejem. Položíme steak a obložíme zeleninou.

Zveřejněno 17. 4. 2016

Poznámka autorky spagetka

Já už jinou přílohu nedělala, ale klidně mohou být brambory.

Jinak julienne je zelenina různého druhu a poměru nakrájená na úzké proužky, případně např. celer na hranolky nebo klínky - jde tedy o úpravu krájené zeleniny, o nic jiného.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tuňák v zeleninovém zábalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Epmm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tuňák v zeleninovém zábalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Epmm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Hmm, zajímavý recept. Tuňáka jsem takhle ještě nejedla. :-p Ta marináda se mi moc líbí <3

Jana Remkova: Dík:-K, marináda je u rybiček a drůbežího vyzkoušená :yes:

:yes: to se mi líbí, ryby miluji, ale není tu Kaufland tak nevím co vše je v té směsi, (juliene si většinou dělám z čerstvé zeleniny) :-) dík za pěkný recept

Marie Svarcova: Děkuji:-K, na sáčku je: mrkev, cuketa, kedlubna, pastinák, pórek, celer - v různém poměru

Tématické fráze:
marináda na tuňáka, mražený tuňák steak recepty, tuňák na zelenině, tuňák recept, steak tuňák recepty, mražený tuňák maso recepty, tuňák se maso se zeleninou recept, recepty z mraženého tunaka, kaufland rybicky se zeleninou, tunák mražený recepty, recepty tunák mrazený, mrazeny tunak recepty, recept z mraženého tuňáka, šťavnatý steak z tuňáka, koreneny tunakovy steak, tunak steak mrazeny uprava

Suroviny:
tuňák, zelenina, koření grilovací, salát, sůl, víno červené suché, olej

Přidat fotografie receptu