Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodová bublanina se zakysanou smetanou

S příchodem léta se pojí i sklizeň krásně červených a sladkých jahod. Vsaďte na klasiku a upečte krásně nadýchanou bublaninu se zakysanou smetanou. Tento sladký moučník rozzáří oči všem vašim strávníkům.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

krkovicka.x krkovicka.x

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

menší pekáček

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 481 kJ /
1 310 kcal
Bílkoviny39,92 g
Tuky69,59 g
Vláknina6,98 g
Cholesterol 922 mg
Sodík 839 mg
Sůl2,30 g
Sacharidy127,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Menší pekáček vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 3: V misce rozšleháme žloutky se smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Krok 4: Ke vzniklé tekuté hmotě přidáme rozpuštěné máslo a polovinu (tedy 3 lžíce) polohrubé mouky. Krok 5: Zbytek mouky promícháme s práškem do pečiva a přidáme k tekuté směsi. Nakonec opatrně zapracujeme sníh z bílků, tak aby vzniklo hladké a nadýchané těsto. Krok 6: Těsto nalijeme do připraveného pekáče. Jahody (může být i jakékoliv jiné ovoce) obalíme v hrubé mouce a poklademe na těsto. Krok 7: Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C dozlatova. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bublaniny a po vytažení musí být suchá. Krok 8: Před podáváním pocukrujeme a ozdobíme dle fantazie.

TIP: Nejlepší nadýchaná bublanina

Zveřejněno 17. 4. 2016

Poznámka autora krkovicka.x

Místo zakysané smetany můžeme použít i smetanu ke šlehání.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová bublanina se zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZnN2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová bublanina se zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZnN2

Marie

Komentáře (6)

Pěkný recept, bublaninu se zakysanou smetanou jsem ještě nezkoušela, jahod na zahrádce je dost, takže co nejdříve vyzkouším :-D

V jaké pečete troubě? Zajímalo by mě, jak docílit, aby byl piškot tak krásně bílý, mě vždycky zhnědne jakékoliv těsto, i když ho při pečení přikryju pečícím papírem.

SiSa: Úplně obyčejná el. trouba cca 20 let stará, ničím nepřikrývám.:-)

Vladimír 27. 4. 2016 19:01
krkovicka.x: Krkovičko obalené ovoce v mouce=výborný nápad.Vyzkoušeno=úspěch,díky.:yes::yes:

:-):yes:

Máš pravdu, už si niečo iné vložil. ;-):-D Šikovná bublanina, až budú jahody, vyskúšam. S kyslou smotanou som ešte nerobila. :yes:

Tématické fráze:
jahodová buchta se zakysanou smetanou, piškotová jahodová bublanina, bublanina ze zakysané smetany, piškotová bublanina s jahodami, pečení se zakysanou smetanou, jahodová bublanina, hrnková bublanina se zakysanou smetanou, bublanina se zakysanou smetanou a ovocem, pečení že zakysané smetany, buchta s jahodami a zakysanou smetanou, bublanina se zakysane smetany, ovocna bublanina se zakysanou smetanou, bublanina z kysane smetany, bublanina se smetanou, piškotová bublanina se zakysanou smetanou, jahodová buchta ze zakysané smetany, bublanina s jahodami, jahodova bublanina se zakysankou, bulanina ze zakysane smetany, peceni ze zakysanou smetanou

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, máslo, smetana zakysaná, vejce, cukr vanilkový, prášek do pečiva, sůl, jahody, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu