Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodová bublanina se zakysanou smetanou

S příchodem léta se pojí i sklizeň krásně červených a sladkých jahod. Vsaďte na klasiku a upečte krásně nadýchanou bublaninu se zakysanou smetanou. Tento sladký moučník rozzáří oči všem vašim strávníkům.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

krkovicka.x krkovicka.x

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

menší pekáček

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 481 kJ /
1 310 kcal
Bílkoviny39,92 g
Tuky69,59 g
Vláknina6,98 g
Cholesterol 922 mg
Sodík 839 mg
Sůl2,30 g
Sacharidy127,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Menší pekáček vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 3: V misce rozšleháme žloutky se smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Krok 4: Ke vzniklé tekuté hmotě přidáme rozpuštěné máslo a polovinu (tedy 3 lžíce) polohrubé mouky. Krok 5: Zbytek mouky promícháme s práškem do pečiva a přidáme k tekuté směsi. Nakonec opatrně zapracujeme sníh z bílků, tak aby vzniklo hladké a nadýchané těsto. Krok 6: Těsto nalijeme do připraveného pekáče. Jahody (může být i jakékoliv jiné ovoce) obalíme v hrubé mouce a poklademe na těsto. Krok 7: Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C dozlatova. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bublaniny a po vytažení musí být suchá. Krok 8: Před podáváním pocukrujeme a ozdobíme dle fantazie.

TIP: Nejlepší nadýchaná bublanina

Zveřejněno 17. 4. 2016

Poznámka autora krkovicka.x

Místo zakysané smetany můžeme použít i smetanu ke šlehání.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová bublanina se zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZnN2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová bublanina se zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZnN2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Pěkný recept, bublaninu se zakysanou smetanou jsem ještě nezkoušela, jahod na zahrádce je dost, takže co nejdříve vyzkouším :-D

V jaké pečete troubě? Zajímalo by mě, jak docílit, aby byl piškot tak krásně bílý, mě vždycky zhnědne jakékoliv těsto, i když ho při pečení přikryju pečícím papírem.

SiSa: Úplně obyčejná el. trouba cca 20 let stará, ničím nepřikrývám.:-)

Vladimír 27. 4. 2016 20:01
krkovicka.x: Krkovičko obalené ovoce v mouce=výborný nápad.Vyzkoušeno=úspěch,díky.:yes::yes:

:-):yes:

Máš pravdu, už si niečo iné vložil. ;-):-D Šikovná bublanina, až budú jahody, vyskúšam. S kyslou smotanou som ešte nerobila. :yes:

Tématické fráze:
jahodová buchta se zakysanou smetanou, piškotová jahodová bublanina, bublanina ze zakysané smetany, piškotová bublanina s jahodami, pečení se zakysanou smetanou, jahodová bublanina, hrnková bublanina se zakysanou smetanou, bublanina se zakysanou smetanou a ovocem, pečení že zakysané smetany, buchta s jahodami a zakysanou smetanou, bublanina se zakysane smetany, ovocna bublanina se zakysanou smetanou, bublanina z kysane smetany, bublanina se smetanou, piškotová bublanina se zakysanou smetanou, jahodová buchta ze zakysané smetany, bublanina s jahodami, jahodova bublanina se zakysankou, bulanina ze zakysane smetany, peceni ze zakysanou smetanou

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, máslo, smetana zakysaná, vejce, cukr vanilkový, prášek do pečiva, sůl, jahody, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu