Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopenci - klasika i neklasika

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amdae amdae

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 580 kJ /
378 kcal
Bílkoviny9,66 g
Tuky1,66 g
Vláknina41,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 73 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy72,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vodu a ocet svaříme v hrnci s kořením cca 10 minut. Krok 2: Špekáčky naříznu napůl a dle chuti buď potírám zevnitř dijónskou hořčicí (může být samozřejmě jiná), nebo vložím i plátek slaniny. Na dno sklenice vždy dávám cibuli a poté vkládám špekáčky, na vrch opět cibuli, stejně tak do nevyplněných mezer. Do menších sklenic špekáčky krájím na kolečka a dochucuji např. pálivou paprikou, feferonkou nebo ničím. Krok 3: Nakonec zaliji do plna zchladlým nálevem. Koření vkládám do sklenic také. Krok 4: Doporučuji nechat naložené alespoň 3 týdny. My používáme špekáčky z farmářky, takže je lepší nechat i déle, ideální tak 1,5 měsíce.

TIP: Utopenci - jak si hospodskou klasiku připravit doma

Zveřejněno 19. 4. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Utopenci - klasika i neklasika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pmmX

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Utopenci - klasika i neklasika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pmmX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
utopenci s paprikou, top recepty utopenci, utopenci top recepty, i recepty.cz.utopenci, recept na klasika utopenci, utopenci recept, utopenci klasika, í utopenec, nalozene utopenci s paprikami, í utopenci

Suroviny:
špekáček, cibule, ocet, voda, bobkový list, pepř, koření nové koření, hořčice dijonská, slanina, feferonka, paprika sušená pálivá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu