Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špaldová galette s jablky a gorgonzolou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Susa Susa

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 976 kJ /
2 862 kcal
Bílkoviny87,14 g
Tuky40,96 g
Vláknina76,70 g
Cholesterol 78 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy497,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme mouku, máslo, vodu a přidáme 1 lžíci medu. Pomocí rukou vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vytvoříme bochánek a necháme ho v lednici cca 30 minut odpočinout. Krok 2: Mezitím si oloupeme jablka a nakrájíme je na menší kostičky. Jablka nasypeme do misky, přidáme 2 lžíce medu, citronovou šťávu a vše promícháme. Těsto vytáhneme z lednice, vyválíme ho na placku a placku položíme na pečící papír. Krok 3: Doprostřed těsta rozprostřeme jablka a okraje těsta necháme volné. Na jablka rozdrobíme gorgonzolu, posypeme vlašskými ořechy a poklademe tymiánem Krok 4: Nakonec přehneme okraje těsta přes náplň. Takto připravenou galette přendáme i s pečícím papírem na plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 35 - 40 minut.

Zveřejněno 15. 5. 2016

Poznámka autorky Susa

Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky :-)

cookingwithsusa.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldová galette s jablky a gorgonzolou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rolW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldová galette s jablky a gorgonzolou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rolW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
těsto na galette, recepty ze špaldové mouky, galette recept, recept galette, bramborak s jablky zid

Suroviny:
mouka špaldová hrubá, ghee, voda, med, gorgonzola, jablko, ořechy vlašské, tymián čerstvý, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu