Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní pečené hranolky s parmazánem

Hodnocení receptu je 4,8 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 588 kJ /
619 kcal
Bílkoviny15,25 g
Tuky46,08 g
Vláknina4,40 g
Cholesterol 23 mg
Sodík 462 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy33,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme do studené vody a dáme vařit. Jakmile začnou vařit necháme 2- 3 minuty a ihned scedíme a dobře propláchneme studenou vodou. Taky je můžeme nechat chvíli ve studené vodě a dobře propláchnout od škrobu. Pořádně vysušíme. Krok 2: Olej smícháme s kořením. Brambory promícháme s olejem a uložíme na pečící papír v jedné vrstvě. Pečeme při cca 200 st. do křupava. Krok 3: Těsně před vytažením posypeme brambory parmazánem a ihned podáváme s domácí tatarkou nebo různými dipy.

Zveřejněno 25. 4. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní pečené hranolky s parmazánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QGrZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní pečené hranolky s parmazánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QGrZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Óóó, krásné a velmi lákavé. O víkendu si je určitě s vnoučaty připravíme, až budeme večer koukat na nějakou hezkou pohádku. Díky za inspiraci :-K

<3:yes::yes:

Recept už mě zaujal před nějakou dobou na Prima Fresh ;-)

Super nápad, určitě vyzkouším :-) dávám bodík :-)

:-):yes::yes:

Takže Milado, díky za nápad, bylo to skvělé!! Já bych příště ty brambory nepředvařovala, ale i tak byly hoodně dobré. :-8 Přidávám foto :-K

Jana Remkova: Díky Jani a možná by stačilo je jen namočit na chvíli do studené vody a pořádně propláchnout.:-) Dopíšu tam i tuhle variantu. A pěkná fotečka.;-):-K

Babo jedna, ty jsi studna nápadů!! Mám dotaz, vím, že bych to měla vědět. Jak tučný je parmazán, nebo Gran Moravia, nevíš náhodou??
Jinak, jak by ne.. :yes::yes::yes:

Jana Remkova: Já jsem měla 40%, ale je i 30%. Těch sýrů je více druhů. A děkuji ti;-);-):-K

Tématické fráze:
prima-fresh.cz videorecepty, prima-fresh video recepty, recepty s parmazánem, prima-fresh videorecepty, wwwprimafresch, wwwprimafresch, jídla s parmazánem, prima-fresh.cz recepty, www prima-fresh.cz videorecepty, bramborové hranolky s parmazánem, pečené hranolky, primafresch.cz/, recept noky prima fresh, prima fresh.cz recepty, prima fresh 16x brambory jinak, primafresch, parmazanove hranolky recept, studená pikantní pečeně, domácí hranolky s parmezánem, pikantní parmezan cuketa hranolky

Suroviny:
brambory, olej, chilli, pepř, sušená bazalka, tymián, česnek sušený, sůl, sýr parmazán strouhaný

Přidat fotografie receptu