Domácí anglická slanina
Kváskový chleba, nadýchané loupáky, lahodné jogurty nebo sladké pralinky. To vše je už profláknutá domácí výroba. Ale co taková domácí slanina? Díky tomuto receptu máte možnost ji vyrobit doma, z bůčku, s česnekem a v karamelu.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 644 kJ / 2 783 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 113,58 g |
| Tuky | 222,97 g |
| Vláknina | 3,92 g |
| Cholesterol | 345 mg |
| Sodík | 9,55 g |
| Sůl | 8,10 g |
| Sacharidy | 80,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí anglická slanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pmDm
Moje poznámka
Domácí anglická slanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pmDm
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 6 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 14 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 17 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno 22. 12. 2025 07:15:12
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 1 minutou
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 49 minutami
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 1 hodinou
Palačinky s džemem
jakub@V před 1 hodinou
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Dr. Green před 2 hodinami
Flíčky s tvarohem a jablky
[email protected] před 2 hodinami
Jklůkljů
[email protected] před 3 hodinami
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 12 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 14 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 16 hodinami
Tématické fráze:
anglická slanina recept,
anglická slanina,
anglická slanina výroba,
výroba anglické slaniny,
anglická slanina recepty,
recept na anglickou slaninu,
jak se dela anglicka slanina,
domaci slanina,
domácí slanina recept,
anglická slanina v receptech,
výroba slaniny,
recepty anglická slanina,
jak vyrobit slaninu,
recept anglická slanina,
jak vyrobit anglickou slaninu,
jak udělat anglickou slaninu,
jak se dela slanina,
recepty z anglické slaniny,
slanina vyroba,
výroba kuléru
Suroviny:
bůček vepřový,
česnek,
praganda,
cukr krystal,
omáčka sojová,
sůl
Komentáře (12)
Po vaření domácí šunky a klobásách a hlavně žebírkách Žaža vím co ta praganda umí. Nesmí se to s ní přehánět a tady po umití a vyvaření jsem přesvědčen, že není dávka přehnaná. I když já bych to smíchal se solí 50/50%.
Obvykle se barví kulérem...
Kulér se sice dělá z cukru, ale není to karamel, ba ani tmavý karamel...
Dalo by se ale říci, že je to takřka spálený karamel posléze rozvařený ve vodě...
No, ale s tou sójovkou to maso bude maso
Jen té Pragandy je použito dvojnásobné množství, než doporučují u výrobku http://www.pikante.cz/sul/90-wwwpragandacz.html, kde píší "Masné výrobky 15-20g/kg díla".