Těstoviny s lilkem, rajčaty a žampiony
Těstoviny s lilkem, rajčaty a žampiony jsou skvělým spojením chutí, které potěší každého milovníka zeleninových jídel. Lehce opečený lilek, šťavnatá rajčata a voňavé žampiony tvoří lahodnou omáčku, která se perfektně snoubí s al dente těstovinami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 528 kJ / 1 321 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,37 g |
Tuky | 5,01 g |
Vláknina | 26,66 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 54 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 264,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těstoviny uvaříme podle návodu a necháme okapat. Lilek nakrájíme na cca 1 cm kolečka, žampiony na plátky a rajčata na půlky. Lilek posolíme a necháme 20 minut vypotit, po té osušíme.
Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej. Lilek obalíme v mouce a opečeme s žampiony do zlatova. Ke konci přihodíme rajčata. Společně chvíli dusíme a vytáhneme z pánve na talíř.
Krok 3: Do pánve přidáme trochu oleje a zpěníme cibuli s česnekem. Přilijeme pyré, provaříme a je li to moc husté zředíme trochou vody z těstovin. Dochutíme kořením. Lilek nakrájíme na kousky a všechnu zeleninu vrátíme do omáčky.
Krok 4: Společně s těstovinami ještě prohřejeme, aby se chutě propojily. Na talíři sypeme sýrem a zdobíme čerstvou bazalkou.
Zveřejněno 29. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Těstoviny s lilkem, rajčaty a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/olBL
Moje poznámka
Těstoviny s lilkem, rajčaty a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/olBL
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 27 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 3 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 23 minutami
Plněné ořechy
Handour před 34 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 59 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Tématické fráze:
těstoviny s lilkem,
těstoviny s lilkem a cuketou,
lilek s těstovinami,
těstoviny s rajčaty recepty,
těstoviny s lilkem a rajčaty,
lilek s žampióny,
zapečené těstoviny s lilkem,
zapečený lilek s těstovinami,
těstoviny se žampiony a rajčaty,
těstoviny se žampiony,
lilek zampiony recept,
těstoviny s žampiony,
těstoviny s cuketou a lilkem,
zapečené těstoviny se žampiony a rajčaty,
těstoviny s lilkem,rajcaty a zampiony,
recept na lilek s testovinami,
těstoviny lilkem a rajčaty,
testoviny s rajcaty recept,
těstoviny s lilkem a sušenými rajčaty,
špagety s lilkem
Suroviny:
těstoviny penne,
lilek,
žampióny,
rajče cherry,
cibule,
česnek,
pyré rajčatové,
sýr parmazán strouhaný,
koření oregáno,
bazalka čerstvá,
sůl,
pepř mletý,
cukr,
mouka hladká,
olej
Komentáře (5)