Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýže z čínské restaurace

Voňavá a lepkavá jasmínová rýže se skvěle hodí na přípravu asijských jídel a díky lepivosti se dobře jí hůlkami. Jak ji ale připravit, aby byla tak dobrá jako z restaurace? Podle tohoto návodu to snadno zvládnete.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

arrefeena

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Rýži propláchneme v cedníku a dáme do hrnce společně s vodou. Přivedeme na vysokém plamenu k varu. Pokud máme levnější rýži, použijeme méně vody, pro kvalitní přilijeme vody více. Rýži jedinkrát zamícháme a vařečkou ji odlepíme ode dna. Krok 2: Snížíme teplotu na úplné minimum (indukce 200 watt), přiklopíme hrnec a 20 minut necháme vařit. Rýži nemícháme a hrnec neotvíráme. Krok 3: Vypneme, stále neotvíráme poklici a rýži necháme 5 minut dojít v páře, která je v hrnci.

TIP: Jak uvařit jasmínovou rýži

Zveřejněno 30. 4. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýže z čínské restaurace

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xx0P

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýže z čínské restaurace

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xx0P

Komentáře (6)

Taky se mi osvědčilo vařit jí spíš ve větším množství vody a scedit. Dělám basmati, nelepí se tolik jako jasmínová.

Jindřich Kasalický 1. 5. 2016 22:28
Prosím Vás, jak se vaří sypká rýže?? Dělám to podle receptu a vždy je to bláto
tak na stavbu. O jasmínové ani už nemluvím. ( hrnek rýže a 1,5 hrnku vody na 18min. ) jasně že je propraná Děkuji za návod. ;-(

Jindřich Kasalický: zkuste jak jsem psala - jako těstoviny, v hodně vody (dát vařit vodu a do vařící vsypat rýži, uvařenou pak přes cedník slít):-)

tak se vari basmati ryze:yes:

Pokud nevařím klasické rizoto nebo přílohu k asijským jídlům, vařím rýži jako těstoviny - v hodně vody, pak vybírám cedníkem.:-)

Mám souseda Vietnamce a podle něj ji létra vařím na papiňáku 8 minut od začátku syčení, před tím dám do hrnce litr vody a lžičku soli a až se začne voda prudce vařit vsypu půl litru nepropláchnuté, suché jasmínové rýže a jen vidličkou se dvěma zuby jednou dokola promíchnu. Po 8 min. mírného varu (plyn na spóro) hrnec vypnu a nechám dosyčet, cca 15min., pak otevřu a vidličkou promíchám. Hotovo.

Tématické fráze:
čínská ryže, rizoto od vietnamců, dušená čínská rýže, jak uvařit čínskou rýži, rýže jako od vietnamců, čínská rýže příprava, jak vaří vietnamci rýži, jak vaří rýži vietnamci, čínské rizoto, příprava čínské rýže, čínská rýže recept, ryže jako od vjetnamců, rizoto podle vietnamců, var rýže, rizoto jako od vietnamců, jak uvařit rýži jako vietnamci, rýže od vietnamců, rýže jako čína, ryze v cinskych restaracich, jasmínová rýže jako v restaurace

Suroviny:
rýže jasmínová, voda

Přidat fotografie receptu