Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou

Výborné šťavnaté placky z hovězího masa, ochucené hořčicí a sójovou omáčkou, stačí chvíli osmažit, výpek dochutit pepřem a zjemnit smetanou a můžete podávat. Toto skvělé jídlo si určitě oblíbíte.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 41 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 6 min bez doby odležení masa

41 min (35 min příprava + 6 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 739 kJ /
894 kcal
Bílkoviny96,86 g
Tuky37,46 g
Vláknina7,70 g
Cholesterol 633 mg
Sodík 1,45 g
Sůl3,56 g
Sacharidy39,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Z masa, cibule, vejce a všech surovin vymícháme masovou směs, kterou necháme nejméně 2 hodiny odležet. Krok 3: Ze směsi tvoříme placičky silné asi 2 cm. Pomoci si můžeme kulatým tvořítkem, aby byly všechny stejné. Na pánev dáme trochu oleje a biftečky smažíme z každé strany asi 3 minuty tak, aby byly propečené. Krok 4: Po usmažení je vyjmeme z pánve. Do výpeku vhodíme pepř a přilijeme smetanu. Chvíli vaříme do zhoustnutí, případně dochutíme. Krok 5: Podáváme s hranolkami, opečenými bramborami nebo se zeleninou.

TIP: Jak připravit domácí hranolky

Zveřejněno 30. 4. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yy4R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yy4R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Vypadá to fakt skvěle, uložím si a někdy uvařím 😊

álím, zkusím, pochutnám si !!!

:-)<3:yes::yes: Moc se mi recept líbí , foto je nádherné, také dělám mleté hovězí bifteky , trošku jinak ale jsou vždy skvělé:-K

Krenaroman: To jsem moc ráda i za oživení receptu. Mám radost, že nezklamal :-K:-K:-K

Šmárja pano,to byla dobrota. Děkuju za vynikající recept.👍👍

:-O:-O:yes::yes:

I ja si myslim ze byftek je hovezi, sul a pepr ;-)

ilonka6: Hlavne se ale pise biftek a ne byftek chjooo

Zobrazit starší odpověď

Tak jsem to opravila, doufám, že to už vadit nebude:-)

mika59: už si stůj za svým názvem, je tvůj a ty to tak cítíš :yes::yes::yes::yes::yes::yes:

:-K:yes:

Já jsem to ale nenazvala Pravý hovězí mletý biftek. Tady je několik receptů jménem biftek, ať sýrový, rybí, králičí a slovo biftek nikomu nevadí.:-)

hosta: Vám tam taky vadí to vajíčko a cibule? Důležité je tam to maso. A stejně jako zdomácněla svíčková na smetaně i s falešnou svíčkovou nebo jiným hovězím masem, tak do sekaných biftečků se obvykle nedává dražší maso jako je nízký roštěnec. Ale původní recept z toho vychází.

Ale ano

Škoda, že jste změnila název, myslím že ty biftečky byly trefnější. Škoda, že se tady kolikrát opravdu zbytečně řeší názvy :( V ingrediencích máte hovězí maso, takže to určitě můžete směle nazvat biftečky. Oproti tomu jsou tu jiné recepty s názvem "sekané biftečky" a podobně, ale v ingrediencích je třeba půl na půl hovězí a vepřové.
Fakt mi nad tímhle zůstává rozum stát :-p

Na fotce to vypadá moc pěkně.

Mňam :yes::yes:

Tématické fráze:
mleté hovězí recepty, mletý biftek, mleté biftečky, hovezi mlete recepty, mleté hovězí, mleté bifteky, hovezi s peprovou omackou, mlety hovezi bivtek, hovězí biftek, hovězí biftek z mletého masa, mleté hovězí biftečky, pepřová omáčka recept, hovězí bifteky z mletého masa, biftek z mleteho hovězího masa, hovězí biftečky, hovězí mleté, rozdíl mezi steakem a biftekem, biftek z mletého masa, mletý hovězí, hovězí mleté recept

Suroviny:
maso hovězí mleté, vejce, cibule, solamyl, mouka hladká, hořčice pikantní, omáčka sojová, sůl, pepř mletý, chilli, olej, pepř čtyř barev, pepř zelený, smetana na vaření

Přidat fotografie receptu