Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dech z pekla

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

Středně náročný

Suroviny

Porce: pro 2 osoby

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 871 kJ /
447 kcal
Bílkoviny74,48 g
Tuky11,37 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 368 mg
Sůl1,48 g
Sacharidy10,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso si nakrájíme na tenké proužky nebo lupínky, cibuli na půlměsíčky. Okurku nastrouháme na hrubém struhadle tak, aby byly delší kousky. Krok 2: Olej rozpálíme a na něj dáme maso. Když zbělá, přidáme omáčku a 3 lžíce kečupu. Krok 3: Vmícháme feferonkovou pastu a lžičku chilli omáčky. Opepříme a přisolíme a ochutnáme. Dáme cibuli a po chvilce okurku. Krok 4: Zkusíme maso. Není li ještě hotové, dáme asi 2 lžíce vody a dál dusíme. Je li hotovo, opatrně vmícháme řezanou papriku a necháme prohřát. Krok 5: Dochutit Podravkou (Harmonií) a podávat. Nedáváme sojovou omáčku - dává jídlu jinou chuť. Ostrost podle sebe .

Zveřejněno 5. 5. 2009

Poznámka autora Vaclav Fronek

Podáváme s bramborem nebo hranolky. Rýže se nehodí, protože není téměř žádná šťávička, jen omastek. Příloha může být podle sezóny nebo jak máme rádi a nebo žádná - i tak je to dobré.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dech z pekla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r0VE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dech z pekla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r0VE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Dnes som varil. Namiesto sterilizovanej papriky som dal cerstvu a prihodil na hrubo nakrajane sampiony. Mnamka. Zaradujem do svojej databazy overenych chutnych receptov. :yes:

vypadá dobře:yes:

recept supr vynechavam podravku adam jeden kvalitni masox a je to bomba zvlast s bram. kned.ci bramborakem.

Děkuji za recept, pánské části mé rodiny chutnalo:yes:.
Foto přikládám.

Už jsem přesně tenhle Pekelnej dech vařila několikrát-výborný recept,musím jen pochválit.Malinko víc jsem si ho"opálila"chilli(to je moje neřest-chilli a feferonky:-)))Recept má šmrnc.Děkuji.:yes::-K

Eva Horní Slavkov 17. 7. 2009 13:02
také toto jídlo znám jako Katův šleh jeto "baštička":-p9

Václave:-)dovolila jsem si přidat fotečky z naší nedávné večeře,snad nevadí;-).Normálně dělám směs sušší,ale tady jsem si se synkem dopřála k rýži trošku víc šťávičky-já rozmařilec:-8.A samozřejmě ostrou variantu jsme si dopřáli jen my s manželem;-):-p:-)

Vašku, taky máš ode mě bodíka, protože to znám a je to chuťovka:yes::-D

Taky dělám a není co dodat, ať se to jmenuje, jak chce :-p:-p:yes::yes:

Zase jsem dneska asi moc ukecanej. Snad proto, že to je příprava na návštěvu dvou kámošů ( dopoledne ke klábosení při vínku- FUJ). ANO předesílal jsem, že podobných (ba možná téměř na vlas stejných ? ! ?! ?). My si toto podobné - skoro stejné dali kdysi na Moravě(v Pavlově) ve viném sklípku s topinkou, jako Flamendra, u nás v hospůdkách také podobné jako " Ohnivec nebo Katův šleh nebo Kuchařův meč a pod". Já abych se odlišil jsem ho nazval pro nás a nyní i pro vás DECH Z PEKLA . Když MOŽNÁ někdy změníte v receptu suroviny, jak vás znám, jistě přijdete i na jiný název, aby jste vždy věděli co a jak. My všemu ostatnímu, kde je např.paprikový lusk, řetkviča, kedluben, rajče, škrob, sójovka, mrkev, cerel, petržel, zelí a zkrátka různé ingredience jak napsala Eliza říkáme prostě Čína pokaždé jinak HI HI. Omluvte moji ukecanost. Jsem zkrátka budějčák.:-//

Ano ano, u nás též Katův šleh a to jsem z východních čech. I v našich hospůdkách též oblíbený. :yes: Já na pálivé nejsem, ale moje maminka ano a sem tam ho dělá.

Ano - také znám tohle jídlo pod názvem Katův šleh a také jsem původem z Jižních Čech a pravidelně se tam vracím. Doma jsem ho připravovala jen párkrát, o to raději si ho dáváme v takových těch "lidových" jihočeských hospůdkách - nejlépe s topinkou :-p. Bůh ví, co tam všechno smíchají, ale je to dobrý...;-) Bezva papání...a jednoznačně bod! :-)

U nás se tomu jídlu také říká Katův šleh a dokonce jsem se ho naučila ještě v Č.Krumlově, tam ho dělají asi ve 3 hospodách. Tak se Vašku trochu divím, když jsme jihočeši, že nemáme stejný název viď:-?Ale i tak prostě bodík jede:yes:

Niečo podobné vyrábam manželovi, on to má rád so zemiakovou plackou - bramborák. Ale pridávam na mäso aj horčicu.:yes:

Vašku, už podle názvu jsem tipoval, že to bude tvůj recept.:-O A nemýlil jsem se.;-) Takové jídlo mám rád.:-p:-p
Posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

Já to znám jako Katův šleh, je to výborné:-p :yes:

No, Vašku, jak říká Paprika, tyhle "držkopaly" máme rádi i my! My strádat nemusíme, jsme staří kozli a tak ti letí plus!:-)):yes::yes:

Tak tohle by si určitě dal můj manžel. Ten tyhle "držkopaly" přímo miluje a já je teď kvůli dětem moc nedělám, tak chudák strádá :-D:-D. Dávám Ti Vašku bodíka - hlavně za manžu. ;-)

Tématické fráze:
jihočeský flamendr, flamendr recept, veprovy flamendr, držkopal, feferonková pasta recept, katův šleh recept, feferonková pasta, cerel recepty, recept na flamendra, výborný flamendr, cerel, flamendr z vepřového masa, recept na flamendr z vepřového masa, feferonkova omačka, recepty z vepřového masa online, bílkovy chlebicek jako dech, recept na připravu flamendra, držkopal recept, flamendr v bramboráku, recept ohnivec

Suroviny:
maso vepřové, cibule, omáčka worcesterová, pasta feferonková, omáčka chilli, okurky sterilované, paprika sterilovaná, sůl, pepř, podravka, olej, kečup ostrý

Přidat fotografie receptu