Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé zapečené brambory

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 606 kJ /
623 kcal
Bílkoviny49,34 g
Tuky19,36 g
Vláknina8,56 g
Cholesterol 133 mg
Sodík 1,88 g
Sůl4,50 g
Sacharidy59,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané brambory strouháme na hrubším struhadle. Doporučuji strouhat na plech s pečícím papírem, kde se budou péct. Strouháme tak, aby byly drolivé a nespojily se. Krok 2: Do brambor zlehka přidáme sůl, pepř, šunku a polovinu sýru. Zasypeme strouhankou a jen lehce
převracíme a obalujeme, aby to bylo jako drobenka. Rozpustíme máslo a přidáme česnek. Brambory česnekovým máslem pokapeme. Krok 3: Pečeme rozprostřené cca 15-20 minut do křupava a zlaté barvy. Před koncem posypeme zbylým sýrem.

Zveřejněno 30. 4. 2016

Poznámka autorky mika59

Je to taková chuťovka podobná bramboráku. Krájí se to na kousky a dobré to je i za studena. Je to taková lehčí varianta, jak třeba spotřebovat zbylé uvařené brambory.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé zapečené brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EpEl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé zapečené brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EpEl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Moc dobré. Rozklepla jsem na vrch ještě 3 vejce, abych přidala víc bílkovin a super. Děkuji za recept. 🙂

Fulda: Děkuji:-K:-K:-K

Výborný recept, použila jsem nivu (+ pokrájené vajíčko natvrdo) a koření na americké brambory, takže jsem víc nesolila. Moc jsme si pochutnali!

Tě dnes pronásleduji:-K moc dobré to bylo, se salátem jako hlavní jídlo....bez koření, čedar a česnek chuť jistí...

Dnes jsem objevila tento recept,chtěla jsem něco netradičního a tak jsem to upekla a musím říct,že lepší jsem nejedla naprosto originální a velice dobré.:yes::yes::yes:

Mija: Já děkuji moc a jsem ráda za vyzkoušení a milý komentář..díky ;-);-):-K

Vypadá to opravdu skvěle :yes:,jen bych potřebovala vědet na kolik stupňů to pečete?

daniela: Danielko já peču na starší troubě na 200 všechno. Dnes je tolik všelijakých trub, proto se řiďte podle té své. Prostě do křupava. To není jako v dávné době, kdy měli všichni jednu stejnou troubu a plech a pekli všichni stejně.:-K

Vynikající!!!Mám právě upečené na plechu a je to výborné,jen pozor na sůl,sýr je slaný ,myslím, že jsem mohla ubrat;-)

Simča: Simčo děkuji, že jsi vyzkoušela a chutnalo.;-) S tou solí to napíšu přímo do receptu. Některé sýry jsou obzvláště slané.:-) Ještě jednou díky.:-K

<3:yes: rychlo a chutne, k tomu zakysanka a večera na stole :-)

Dnes jdu do toho :-) vypadají velice lákavě a je to změna oproti klasice :-D

Jiří Žilavý 2. 5. 2016 01:13
Vypadá to moc dobře. Vyzkouším.

Zemiačky jedna radosť. :yes:;-)

...to nemůže být vůbec špatné:-8<3

Tématické fráze:
zapečené brambory, zapečené brambory na plechu, jak spotřebovat uvařené brambory, zapečené brambory na plech, křupavé brambory, krupave americké brambory, zapečené brambory recept, jak uvařit zapečené brambory, top recepty zapečené brambory, zbylé uvařené brambory recept, zapečené brambory recepty, brambory recept, zapečene uvařene brambory, bramborové recepty, zapékané brambory recept, zbylé uvařené brambory, co uvařit dobreho z brambory, brambory na plech, bramboráky obzvláště křupavé, top recepty z brambor

Suroviny:
brambory, šunka, sýr tvrdý, česnek, strouhanka, koření na americké brambory, sýr, pepř, máslo

Přidat fotografie receptu