Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobotní škvarkové pagáče

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 164 kJ /
6 731 kcal
Bílkoviny134,25 g
Tuky474,46 g
Vláknina20,80 g
Cholesterol 1,36 g
Sodík 7,89 g
Sůl19,38 g
Sacharidy461,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Škvarky pomelieme, zmiešame s masťou, soľou a čiernym korením, udržujeme v teplom prostredí, budeme natierať cesto. Soľ i korenie má byť výrazne cítiť! Krok 2: Mlieko mierne ohrejeme, vmiešame cukor, z múky odobratú 1 PL, rozdrobíme droždie a necháme v teple aspoň 30 minút. Krok 3: V múke rozmiešame soľ, pridáme kvások (bod č.2), všetky ostatné suroviny, vymiesime pružné cesto. Prikryjeme utierkou, necháme kysnúť v teple asi hodinu. Krok 4: Nakysnuté cesto vyklopíme na dosku, vyvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm, snažíme sa o obdĺžnik. Natrieme polovicou oškvarkovej hmoty. Cesto prekladáme - pozri foto. Na tretiny, potom zhora dole a zdola hore, potom ako knihu. Alebo ako sa nám podarí, na tom až tak nezáleží. Preložené cesto, prikryjeme, po pol hodine znovu vyvaľkáme, natrieme zvyškom oškvarkovej hmoty, preložíme, prikryjeme a necháme znovu kysnúť asi 30 minút. Krok 5: Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 2 cm, nožom vyrobíme mriežku, vykrojíme pagáče - klasika sú okrúhle, ja krájam na štvorce (nemám odpad). Ukladáme na pečiaci papier. Krok 6: Znovu necháme asi 20-30 minút stáť, potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme. Pečieme 15 - 17 minút, ventilátor . Teplota najprv 200 st., potom znížime. Alebo sa riadime svojimi skúsenosťami so svoju rúrou.

Zveřejněno 1. 5. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sobotní škvarkové pagáče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LzOv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sobotní škvarkové pagáče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LzOv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Výborné. Opravdu jako škvarkové croissanty. Děkuji za recept. :yes:

Sachmet.bastet: Som potešená tvojou reakciou. :-K

Nejlepší na světě :-8

gmptop: ja viem...:-K

Díky!:-K

Mně by taky chutnaly, nejen v sobotu:-):yes:

no to jsou úplné škvarkové croissanty - a určitě bych je ocenila nejen v sobotu:-D:yes:

To by mi chutnalo<3:yes:

mika59: aj mne chutili, hlavne také vlažné...:-8

Tématické fráze:
škvarkové pagáče, škvarkové pagáče se smetanou, škvarkové pagáče od babičky, pagáče zakysané smetany, škvarkové pagáčky, škvarkove pagačiky, sobotní menu recepty, recept na sobotu, top recepty skvarkove pagace, recept na škvarkové pagáče, škvarkový croisant, pagace orban rezept, škvarkové pagáčky z s podmáslím, škvarkové pagáče recept, pagáče, recept na škvarkové pagáče z polohrubé mouky a zakysanky, recept na škvarkové pagáčky, pagáče recept, škvarkové preclíky, škvarková pagac

Suroviny:
mouka polohrubá, mléko, cukr, smetana zakysaná, žloutek, sůl, víno bílé, droždí čerstvé, máslo, škvarky, sádlo, sůl, pepř, vejce

Přidat fotografie receptu