Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květáková pizza bez výčitek

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varousove

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie532 kJ /
127 kcal
Bílkoviny9,52 g
Tuky7,62 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 102 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy4,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák krátce povaříme v osolené vodě, pořádně scedíme ( tenhle bod je důležitý, když bude těsto moc mokré, bude se rozpadat) a rozmixujeme tyčovým mixérem. Poté přidáme další ingredience na „těsto“ a opět rozmixujeme. Nebojte se pořádně hmotu osolit, jinak bude dost mdlá a bez chuti. Krok 2: Těsto nahrneme na plech s pečícím papírem (který je ještě pomazaný olejem) a rovnoměrně rozvrstvíme. Plech dáme do trouby rozehřáté na 200°C a pečeme dokud povrch nezezlátne a nezpevní se (necelá hodina). Krok 3: Potom plech vyndáme, těsto poklademe směsí, kterou máme nejraději, a vrátíme do trouby. Pečeme asi dalších 20 minut, dokud se všechno pěkně nezapeče.

Zveřejněno 1. 5. 2016

Poznámka autorky varousove

Při porcování a nandavání si dávejte pozor na pečící papír, mně se dost rozmočil a „šel“ i s pizzou. U nás doma měla tato pizza úspěch, ale podotýkám, že italská pizza je někde jinde. Ale tu přece nemůžete mít k večeři…Tato pizza je také ideální pro celiaky a ty, co drží dělenou stravu!

Mé další recepty naleznete zde: https://varousove.wordpress.com/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květáková pizza bez výčitek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/54kX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květáková pizza bez výčitek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/54kX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Fakt "super" recept. po více než hodině pečení z toho stále byla nekompaktní kejda, kterou jsem následně seškrábla z papíru...

:-K:yes:

Ja podobne delavam brokolicovou. Aby testo nebylo mokre, pridavam lzici jemne mletych ovesnych vlocek. Ale to uz zase nepujde do delene stravy:-*. Pizza "testo" jde pak tence rozetrit a po prvnim zapeceni i obratit a opect z druhe strany. Staci pak pect cca 10-15 minut z kazde strany.
Stejne mam vyzkouseno i na crisp taliri v MW.

Dělám často, lepší než "jen" scedit, je vymačkat rozmixovanou hmotu v utěrce, pak stačí základ péci deset minut:yes:

hosta: Ted jsi mi pripomela tu tvou celerovou s mandlemi:yes:, ta je u me doposud neprekonana.

Tématické fráze:
kvetakova pizza, pizza z květáku, kvetakova pizza recept, piza z květáku, květáková pizza low carb, květáková piza, těsto na pizzu z květáku, květákové těsto, květákové těsto na pizzu, pizza s květáku, květáková pizza vegan, recept na květákovou pizzu, květákové těsto na pizzuz, květáková pizza bez mouky, low carb kvetakova pizza, lowcarb recepty, květákové těsto na pizzu recept, pizzove testo z kvetaku, low carb pizza z květáku, ketakova pizza recept

Suroviny:
květák, vejce, sýr nastrouhaný, česnek, bylinky, sůl, pepř, protlak rajčatový, žampióny, paprika, kukuřice, olivy, šunka, sýr tvrdý

Přidat fotografie receptu