Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninový kebab se sýrovým dipem

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 811 kJ /
672 kcal
Bílkoviny17,91 g
Tuky47,11 g
Vláknina20,12 g
Cholesterol 53 mg
Sodík 1,03 g
Sůl2,50 g
Sacharidy40,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek nakrájíme na větší kousky (viz foto), posolíme, necháme půl hodiny vypotit a poté osušíme. Krok 2: Mezitím očistíme žampióny (stačí utěrkou), nakrájíme cukety na cca 2 cm silné plátky a z uvedených ingrediencí vymícháme marinádu, kterou vlijeme do velké - nejlépe ploché - mísy. Krok 3: V pánvi rozpálíme olivový olej, vložíme celé neoloupané česneky a osušené kousky lilku. next>Opečeme, lilky přendáme do mísy s marinádou a česnek ponecháme v pánvi. Krok 4: Následně opečeme i cukety a cherry rajčata a přidáme k lilku. Krok 5: Česnek opět ponecháme, přidáme lžíci másla a osmahneme žampióny. Krok 6: Vše dobře, ale opatrně promícháme s marinádou a marinujeme nejméně hodinu, občas promísíme. Krok 7: Troubu rozehřejeme na 250°C a cibule pokrájíme na čtvrtiny. Krok 8: Připravíme studenou omáčku smícháním zakysané smetany, nivy, lisovaného česneku, soli a pepře. Krok 9: Marinovanou zeleninu a cibuli napichujeme na špejle nebo špízové jehly a pečeme asi půl hodiny. Krok 10: Podáváme horké s dobrým pečivem a vychlazenou omáčkou.

Zveřejněno 5. 5. 2009

Poznámka autorky Eliza

Kebaby lze také grilovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninový kebab se sýrovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5M6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninový kebab se sýrovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5M6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Nezlobte se na mne, ale KEBAB je kebabem pravě kvůli masu KEBAB! Tohle je zeleninový špíz!!!
Nejsem fanouškem, přebírání cizích nazvu na něco, co s tím vůbec nesouvisí! To jako kdyby Angličan převzal název knedlo vepřo zelo, a vepřo zaměnil za rybu!

To bude výborné ;-):-p:yes:

Po přečtení předchozích komentářů už nemám co dodat. Úžasné :yes::yes::yes:

No jo, Eliza a její zeleninka!;-) Už jenom ty fotky jsou fantazie!:yes:
Ukládám, brzy udělám a bodík je tam, šikulko!:yes:

Jendo, nápady...:-) Sbírám recepty a kuchařky už spoustu let, v podstatě od dětství, když jsme měly (jen holky, nevím proč :-//) na základní škole vaření a zakládaly si sešítky. Ale moc podle nich stejně nevařím, beru je jako inspiraci a nejraději si vymýšlím sama :-).
Tohle jídlo jsem měla poprvé v jedné restauraci blízko nás (Bílá vrána, Praha 3), kde je skvělý šéfkuchař a já se od té doby pokouším o něco podobného...:-p
Děkuji za body a ať vám chutná!!

Zeleninové špízy v létě často děláme na grilu. Posílám bodík a mohu jen doporučit:yes:;-)

Eliz, kam chodíš na ty nápady.:-? TO nemá chybu.:-) A třešničkou na "dortu" je studená omáčka.:-p:-p
Vše umocňují krásné fotky.:-)):yes:
Posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

Tématické fráze:
kebab recept, domácí gril na kebab gyros špízy a celé kuře, zeleninový dort, domácí gril na kebab, gyros, špízy a celé kuře, kebab, omáčka na kebab, kebap recept, kebab foto, kebab omáčka, recepty na dypy, dypy, recepty kebab, zeleninove dorty, peceme kebab, omacka do kebab, jídlo kebab, kebab jídlo, kebab recepty, jakou použít marinádu do kebabu, dypy omáčky

Suroviny:
lilek, cuketa, cibule červená, žampióny, rajče cherry, olivy černé, česnek, olej olivový, ocet vinný červený, česnek, koření gyros, pepř, sůl, smetana zakysaná, sýr niva, česnek, pepř, sůl, olej olivový, žampióny

Přidat fotografie receptu