Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na smetaně dle starých hanáckých receptů

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

krkovicka.x krkovicka.x

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 428 kJ /
1 775 kcal
Bílkoviny176,77 g
Tuky110,68 g
Vláknina6,16 g
Cholesterol 477 mg
Sodík 2,02 g
Sůl4,90 g
Sacharidy16,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve marinujeme maso, zbavené šlach, loje a rozkrájíme na kostky (já marinoval v celku, na kousky nakrájel až po marinování) v směsi z převařené vody, octa, česneku, na kolečka nakrájené cibule, tymiánu, bobkového listu, mletého pepře a soli. Maso v ní necháme 48 hodin. Krok 2: V litinovém kastrolu rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu a dokud je horká, dáme k ní rozpustit hrudku másla. Pak vyjmeme maso z marinády, otřeme je ubrouskem, a dáme do kastrolu. Když je maso opečené ze všech stran, přidáme z marinády předem okapanou cibuli, která se barví jen pomalu, protože je vlhká. Krok 3: Mezitím dáme vařit marinádu s česnekem a ostatním kořením tak dlouho, až se jí polovina vyvaří. Touto vřelou tekutinou maso v kastrolu zalijeme. Zakrytý kastrol necháme vařit dle druhu masa asi 3 hodiny. Krok 4: V míse pak promícháme smetanu s kysanou smetanou a nalijeme do kastrolu. Po 10 minutách varu okusíme, popřípadě dochutíme pepřem a solí.

Zveřejněno 4. 5. 2016

Poznámka autora krkovicka.x

Do marinády můžeme přidat i nakrájenou mrkev a špetku šalvěje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na smetaně dle starých hanáckých receptů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EpMl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na smetaně dle starých hanáckých receptů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EpMl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Moc dobré.. i manžel si pochutnal. 🙂

Naprostý luxus, maso hned měkké, nebylo nutné dusit 3 hodiny, po 3/4 hodině jsem měla hotovo :-)

Dnes jsem dělala k obědu a chutnalo všem.

Urcite bajecne:yes:.

Jirko, moc dobrý recept, který vyzkouším co nevidět, jen budu volit jinou přílohu :yes:

Jídla podle starých receptů mám moc ráda. Tohle nám bude chutnat :yes:

Teda Jirko, to nemá chybu. Jen je to trochu na dlouhý loket, ale to už tak někdy je. Paráda! :yes:

:yes::yes:

Moc pěkné :yes::yes:

Tématické fráze:
hovezi kyta na smetane, hovězí maso recepty, recepty z hovězího masa, hovězí na smetaně, hovezi šal recepty, hovezi recept, hovězí recepty, hovězí kyta na na smetaně, hovězí maso na smetaně, recept z hovězího masa, hovězí kostky na smetaně, stary recept, staré recepty, hovězí závitky na na smetaně, recepty hovězího masa, staré hovězí maso, recepty hovezi, hovězi na kýta na smetaně, hanácký salá, hovězí kýta se na smetaně

Suroviny:
kýta hovězí, špek, máslo, smetana, smetana kysaná, voda, ocet, česnek, cibule, tymián, bobkový list, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu