Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 022 kJ / 722 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,67 g |
Tuky | 30,39 g |
Vláknina | 25,37 g |
Cholesterol | 6 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 75,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cizrnu den předem namočte do studené vody. Druhý den slijte, zalijte čerstvou vodou a vařte doměkka.
Krok 2: Nové koření, římský kmín a pepř vložte do hmoždíře a společně rozdrťte. Promíchejte s nasekanou chilli papričkou a zbylým kořením. Batáty a lilek nakrájejte na drobné kostky, batáty o něco menší než lilek.
Krok 3: Šalotku nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpalte olej a cibuli pozvolna opékejte za občasného míchání dozlatova. Ztlumte plamen na minimum, přisypte do hrnce koření a promíchávejte asi čtvrt minuty. Poté přisype lilek a batáty a promíchejte. Podlijte vývarem, osolte, přiklopte a za občasného míchání duste asi 4-5 minut, dokud nezměknout batáty.
Krok 4: Špenát přelijte vroucí vodou, sceďte a nasekejte najemno. Vložte do hrnce spolu s uvařenou, okapanou cizrnou, limetovou kůrou, zalijte kokosovým mlékem, osolte a prohřejte.
Krok 5: Placky: V míse smíchejte mouku se špetkou soli, zalijte kefírem a vypracujte pružné těsto. Na pomoučené pracovní ploše vyválejte dvě placky o průměru cca 10 cm. Posypte placky z každé strany mákem, který do nich dlaněmi zamáčkněte. Z obou stran opékejte nasucho na pánvi, dokud se na plackách nezačnou dělat puchýřky.
Zveřejněno 4. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cizrna se špenátem a batáty s kefírovými plackami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NBm8
Moje poznámka
Cizrna se špenátem a batáty s kefírovými plackami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NBm8
Nejnovější recepty
Bůček na neděli
Přidáno před 14 hodinami
Filety z Aljašky s hráškovým pyré a glazovanou mrkví
Přidáno před 18 hodinami
Ořechová vláčná bábovka
Přidáno před 20 hodinami
Rychlé nudle s masem a zeleninou
Přidáno před 21 hodinami
Šťáva z červené řepy
Přidáno 13. 1. 2025 19:52
Nakládaná červená řepa
Přidáno 13. 1. 2025 18:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Kroupy à la halušky: Špaldové kroupy neboli kernotto chutnají skvěle s kysaným zelím a slaninou
Zapečená brokolice se šunkou a sýrem: Na šťavnaté jídlo z jednoho pekáčku je třeba správně uvařit zeleninu, aby zůstala křupavá
Ostravsky Gastrošef ukázal, jak připravuje tlačenkový fit salát. Po jeho snězení musíte oběhnout zeměkouli, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vajíčková pomazánka MŇAM
Kava 2 před 10 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Jana130978 před 12 hodinami
Křupavá tortilla
Dannulka před 14 hodinami
Šťouchanice z brambor, slaniny a kysaného zelí
MarcelaPa před 15 hodinami
Mleté maso s kolínky
Joey1 před 18 hodinami
Česneková kroupová polévka
Kajkajak před 18 hodinami
Krůtí směs po uzenářsku
mamina58 před 19 hodinami
Kapustová polévka se sýrem
Kajkajak před 19 hodinami
Vepřová krkovice dušená s houbami
Marketka3 před 19 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
jtrecepty před 20 hodinami
Tématické fráze:
lilek spenat bataty,
recepty z cizrny,
batáty recepty,
cizrna se spenatem,
batáty špenát,
batáty s cizrnou
Suroviny:
cizrna,
koření nové koření,
římský kmín mletý,
pepř,
zázvor mletý,
skořice mletá,
anýz,
koření garam masala,
chilli paprika čerstvá,
cibule šalotka,
olej kokosový,
špenát,
lilek,
batáty,
vývar zeleninový,
mléko kokosové,
mouka hladká,
kefír,
sůl,
mák
Komentáře