Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vločkový koláč s jablky

Hodnocení receptu je 4,5 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucie_1986 Lucie_1986

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 655 kJ /
2 547 kcal
Bílkoviny94,38 g
Tuky48,08 g
Vláknina50,50 g
Cholesterol 282 mg
Sodík 530 mg
Sůl1,82 g
Sacharidy409,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme krém. V hrnci rozehřejeme 2 lžíce cukru a necháme mírně zkaramelizovat. Zalijeme 200 ml mléka a přivedeme k varu. Poté přilijeme zbylých 200 ml mléka, ve kterých jsme rozmíchali pudinkový prášek. Povaříme do zhoustnutí a přimícháme žloutek. Necháme ještě minutu na ohni. Pudink necháme vychladnout a poté ho vyšleháme s tvarohem. Podle chuti můžeme přisladit třtinovým cukrem nebo oblíbeným sirupem. Krok 2: Smícháme všechny suroviny na těsto a směsí vyplníme plech vyložený pečicím papírem. Zprvu se zdá, že směs nemůže vystačit, ale pro rozměry, které jsem uvedla, je množství dostačující. Chce to jen trochu trpělivosti. Dáme péct do trouby na 180°C na 10 minut. Krok 3: Po deseti minutách na základ navrstvíme krém a posypeme nahrubo nastrouhanými jablky smíchanými s kokosem a rozinkami.
Pečeme dalších 40 minut a před podáváním necháme zcela vychladnout.

Zveřejněno 9. 5. 2016

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vločkový koláč s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gEjr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vločkový koláč s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gEjr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Přesně jak psala paní výše, ušetřete si čas a tohle nepečte. Těsto je tuhá hmota bez chuti (i když jsem dala cukr). Když je koláč teplý, ještě je docela dobrý, ale jak je už z lednice, tak mě fakt zklamal :-(

Ted mam dopecen jiny vlockovy s jablky, ale priste vyzkousim tento. ????

sice jsem si udělala náplň z tofu a nahoru jsem dala borůvky, takže to vypadá jako jiný koláč, ale byla jsem spokojená. Korpus je dobrý a po upečení není tvrdý, čehož jsem se trošku obávala. Celkově jsem spokojená a těším se, až seženu bezmléčný tvaroh a zkusím z korpusu udělat malé tartaletky. :yes:

Kačírková Milena 12. 5. 2016 10:20
Recept jsem vyzkoušela a bohužel nic dobrého. Tvaroh s jablky jsem odloupla a snědla, spodek ( korpus )jsem vyhodila. Takže za mě: ušetřete si suroviny, elektřinu a práci. ;-(

Kačírková Milena: tak to me mrzi. U nas doma patri k oblibenym. Nevim, jestli treba nejste zvykla na vlocky, pak chapu, ze s tim nekdo muze mit problemy.

:-Q:yes::yes::yes::yes::yes:

Krásný recept, ukládám a vyzkouším. Kupuji si 5-ti zrnné vločky, tak to zkusím s nimi. :yes: A možná místo jablíček dám i rebarboru, jéé, už se těším.

Tématické fráze:
vlockovy kolac, jablkový koláč, vlockovy koláč s tvarohem, koláč s jablky, vločkove koláčky, vločkové koláče, vločkové koláčky recept, jablkovo vlockovy kolac, křehký vločkový koláč, recept z jablek, recepty s jablky, jablkový koláč recept, vločkový koláč recept, jablkový koláč s vlockama, vločkovy tvarohový koláč, vlockovy kolac bez mouky, koláč z jablek, vločkový koláč s mrkví a jablkem, jablkove kolače, milena kačírková

Suroviny:
vločky ovesné, mléko, bílek, banán, prášek do pečiva, mléko, cukr, pudink vanilkový, žloutek, tvaroh polotučný, jablko, kokos strouhaný, rozinky

Přidat fotografie receptu